Wskazówki żywieniowe; zamienniki; przepisy: dieta przy Hashi
napisał/a:
Gabi74
2012-09-17 15:21
Dzięki
Wszystko jasne!
Wszystko jasne!
napisał/a:
Gabi74
2012-09-19 14:43
Mam pytanko dot. gramatura produktów względem kaloryczności posiłków.
Czy produkty ważymy przed przetworzeniem czy po?
Czy produkty ważymy przed przetworzeniem czy po?
napisał/a:
djfafa
2012-09-19 14:51
Zawsze przed.
napisał/a:
Gabi74
2012-09-19 14:59
djfafa widzę, że na ciebie można liczyć w każdej kwestii i błyskawicznie
DZIĘKI
DZIĘKI
napisał/a:
djfafa
2012-09-19 15:03
Jesteś na najlepszym forum medycznym w PL więc u nas to standard :)))
napisał/a:
Gabi74
2012-09-19 15:30
napisał/a:
cassirottia
2012-10-04 22:00
Witam wszystkich, przeczytałam cały watek i nie tylko ten, bardzo dziękuję, bo to dla mnie - nowej - bardzo cenne wskazówki. Największy i najbardziej dokuczliwy mój problem to senność i jeszcze raz senność i wszystko co się z tym wiąże. Brak koncentracji, pamięci. otumanienie itp. przy moim szybkim i intensywnym zawodowo trybie życia to prawdziwa zmora.
Mam nadzieje, ze zmiana diery na właściwą pomoże. i ze odczuwalne efekty pojawią si w miarę szybko, bo dopiero zaczynam.
Mam nadzieje, ze zmiana diery na właściwą pomoże. i ze odczuwalne efekty pojawią si w miarę szybko, bo dopiero zaczynam.
napisał/a:
Eugeniusz Leśnik
2012-10-05 08:44
Witam forumowicze,
Próbował ktoś robić pierogi z mąki kokosowej ? bo z mąki kukurydzianej nie wyjdą bo się rozklejają ;( a mam mase grzybów i smaka na pierogi.
Próbował ktoś robić pierogi z mąki kokosowej ? bo z mąki kukurydzianej nie wyjdą bo się rozklejają ;( a mam mase grzybów i smaka na pierogi.
napisał/a:
djfafa
2012-10-05 08:56
Ja niestety nie. Pierogi jem tak rzadko niestety że wtedy nie patrzę jakie i z czego są :)))
napisał/a:
soaring
2012-10-09 00:28
ostatnio już się zastanawiałam jak to będzie z wigilijnymi pierogami... :)
o mące kokosowej nie mam pojęcia, jeszcze jej w kuchni nie miałam :) z mojego doświadczenia wynika, że całkiem nieźle klei się gryczana i amarantusowa, za to fatalnie z quinoa i jaglana.
z szybkiego guglowania przed chwilą wyszło mi, że do mąki kukurydzianej trzeba dodać skrobi ziemniaczanej, żeby pierogi się kleiły. natomiast większość przepisów jakie widziałam wymienia mieszanki bezglutenowe mąk np. Bezgluten czy Schar.
a tu zachęcająco zapowiadają się gryczane (jestem fanką gryki :D)
http://www.edziecko.pl/jedzenie/2,79376,,,,22367192,P_KOBIETA_PRZEPISY.html
a maki kokosowej używałeś już do czegoś? jaka jest? :)
o mące kokosowej nie mam pojęcia, jeszcze jej w kuchni nie miałam :) z mojego doświadczenia wynika, że całkiem nieźle klei się gryczana i amarantusowa, za to fatalnie z quinoa i jaglana.
z szybkiego guglowania przed chwilą wyszło mi, że do mąki kukurydzianej trzeba dodać skrobi ziemniaczanej, żeby pierogi się kleiły. natomiast większość przepisów jakie widziałam wymienia mieszanki bezglutenowe mąk np. Bezgluten czy Schar.
a tu zachęcająco zapowiadają się gryczane (jestem fanką gryki :D)
http://www.edziecko.pl/jedzenie/2,79376,,,,22367192,P_KOBIETA_PRZEPISY.html
a maki kokosowej używałeś już do czegoś? jaka jest? :)
napisał/a:
djfafa
2012-10-09 06:07
Ja nie stosowałem.
napisał/a:
soaring
2012-10-09 07:43
To pytanie do Eugeniusza było :)