POLECAMY

Co oznaczają wyniki badań tarczycy?

napisał/a: Nikkea 2018-09-07 20:58
Cześć! Mam 22 lata i sporo objawów niedoczynności tarczycy: senność, przybranie na wadze (bez zmiany nawyków żywieniowych - 21 kg) w pół roku, brak owulacji (miesiączka jest - tylko bez owulacyjna). Miałam podejrzenie, ze to niedoczynnosc, wiec zrobiłam badania:
TSH - 2.076 (norma 0.55 - 4.78)
Ft3 - 3.06 (n. 2.3 - 4.2)
Ft4 - 1.22 (n. 0.89 - 1.96)
Atg- 16.8 (n.
napisał/a: Nikkea 2018-09-07 21:00
Dopisuje tutaj, bo ucięło:
Norma < 60
Atpo - 30 (n.
napisał/a: go00 2018-09-10 18:20
masz w normie :) ale lepiej niech lekarz oceni
napisał/a: elorappp 2018-09-13 20:33
Udaj się do endokrynologa. Tarczyca wygląda ok.