POLECAMY

Niedoczynność? Interpretacja wyników

napisał/a: mabb44 2018-07-09 13:24
Proszę o interpretację: TSH 5,38 (0,27-4,2) FT4 1,2 (0,93-1,71) FT3 3,34(2,04-4,4) anty TG
napisał/a: mabb44 2018-07-09 13:28
Anty TG
napisał/a: ania551 2018-07-10 20:10
Co z przeciwciałami? Wolne hormony w normie. Może ft4 mogłoby być wyższe. TSH za wysokie. Ale dlaczego trudno powiedzieć.
napisał/a: mabb44 2018-07-11 09:52
anty TG
napisał/a: mabb44 2018-07-11 09:57
aTPO 10 (0-34) aTG poniżej 10. Objawy zmęczenie, senność sucha skóra. Co może być nie tak? USG w porządku, objętość 14.5
napisał/a: mabb44 2018-07-11 10:00
pełna morfologia, cholesterol, glukoza - wszystko w normach. Kobieta 26 lat
napisał/a: jolkanowak3 2018-07-11 10:17
Sprawdź to TSH u lekarza, jest za wysokie!
napisał/a: ania551 2018-07-11 23:41
Możesz mieć subkliniczną niedoczynność tarczycy. Najlepiej trafić do dobrego endo. Powinien zastanowić się nad przyczynami podwyższonego TSH. Raczej nie poda ci hormonów tarczycy przy dobrych wynikach. Na pewno sprawa wymaga obserwacji i powtórzenia badań po jakimś czasie.
krzysztof-mikiecik
napisał/a: krzysztof-mikiecik 2018-07-12 20:57
Witam,

Wynik TSH bardzo wysoko a objawy świadczą o niedoczynności tarczycy.
Zalecam dorobienie badań hormonalnych jak: Prolaktyna, Estrogen, Progesteron które wpływają również na poziom TSH.

Znaleźć dobrego Endokrynologa który zainteresuje się tymi wynikami i podejmie właściwe kroki w uregulowaniu nieprawidłowości.

Pozdrawiam
Krzysztof Mikiecik
napisał/a: migra47 2018-07-13 21:23
TSH jest za wysokie, a reszta w normie