POLECAMY

Co znaczy mała objętość tarczycy i ujemny wynik FT3?

napisał/a: porcelanowalalka 2018-09-02 15:48
Witam. Ostatnio będąc na badaniach w szpitalu zrobiono mi następujące badania :
ketony w moczu : 40 (norma 0-5 mg/dl),
estriadol : 30 ( brak norm),
FT3 : 1,85 (normy : 1,88-3,18), (-2%!!!!!)
ft4 :1,15 (0,70-1,48) (57,6%)
anty TPO: 17,55, oraz
kortyzol wolny w moczu : 1,20 (normy : 4,30-176)
TSH: 1,9976
Na usg tarczycy zadnych guzkow nie mam , jedynie niepokoi mnie jej objętość -9,8 ml.
Do tego stwiedzono u mnie jakis czas temu Io , hiperinsulinemie a takze niedobor witaminy d3( wynik 17)
Dodam ze mam 23 lata i badania byly wykonane w 6dc
Bardzo proszę o jakies rady cos...
napisał/a: jolkanowak3 2018-09-04 14:06
a te ketony to nie zwiastują czasem cukrzycy typu 1?