Węgry słyną z produkcji win.

Lampka wina wzmacnia odporność

Alkohol uważa się zwykle za produkt szkodliwie działający na organizm. Jednak picie niewielkich ilości alkoholu, np. kieliszek czerwonego wina do obiadu, może mieć korzystny wpływ na nasze zdrowie, wzmacnia nawet odporność.
/ 11.12.2010 00:01
Węgry słyną z produkcji win.

Codzienne picie lampki czerwonego wina dobrze wpływa na serce i ciśnienie krwi, może również uchronić nas przed zatruciem, ponieważ niszczy bakterie występujące w żywności. Jednak większa ilość alkoholu osłabia układ odpornościowy i pozbawia organizm cennych składników mineralnych oraz witamin. Dlatego najlepiej nie pić więcej niż zawarte jest w pojedynczej dawce alkoholu (350 ml piwa, 150 ml wina lub 25 ml wódki).

Uwaga! Powyższa porada jest jedynie sugestią i nie może zastąpić wizyty u specjalisty. Pamiętaj, że w przypadku problemów ze zdrowiem należy bezwzględnie skonsultować się z lekarzem!

SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)