Food Forum (1/2013)

W najnowszym numerze „Food Forum” sporo miejsca poświęciliśmy celiakii. Radzimy, jakie produkty wybierać, a także przedstawiamy losy osoby chorej na celiakię, zmagającej się z wymogami diety. Piszemy także o diecie osób z chorobami krążenia i nerek oraz wskazujemy, po jakie produkty warto sięgnąć w chorobie nowotworowej. Nasi eksperci wyjaśniają, czym jest GDA i jak czytać etykiety, tłumaczą, czym jest żywność liofilizowana i dlaczego warto po nią sięgać; porównują również najlepsze diety świata. Sprawdzamy także, jak odchudzała się Katarzyna Bosacka i czy mleczne produkty fermentowane są tak zdrowe, jak się powszechnie sądzi.
/ 02.11.2010 10:44

Tytuł: Food Forum (1/2013)

Wydawca: MJ Media sp. z o.o.

ISSN: 2299-6346

Liczba stron: 170

Numer: 1/2013

Działy: Edukacja żywieniowa, Case study, Dyskusje, Żywienie w chorobach, Trendy, Żywienie i ciąża, Biznes, Badania naukowe, Suplementy diety, Alergie pokarmowe, Żywienie w sporcie, Psychologia i żywienie, Konferencje, Żywność funkcjonalna, Dieta bezglutenowa, Ocena punktowa produktów spożywczych, Publikacje


Wybrane artykuły z magazynu "Food Forum":

Czasopismo jest dostępne w sieci Empik i w prenumeracie.

Uwaga! Powyższa porada jest jedynie sugestią i nie może zastąpić wizyty u specjalisty. Pamiętaj, że w przypadku problemów ze zdrowiem należy bezwzględnie skonsultować się z lekarzem!

SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)