Cud oleju palmowego - recenzja

Książka "Cud oleju palmowego. Naturalny sposób na raka i choroby serca" to lektura polecana tym, którzy chcieliby włączyć olej palmowy do swojej diety. Autor książki stara się odpowiedzieć na pytania o to. w jakim stopniu olej palmowy przeciwdziała zmianom nowotworowym i chorobom serca.

Cud oleju palmowego

Wg stanu najnowszych badań olej palmowy korzystnie wpływa na zdrowie zapobiegając dwu najczęstszym przyczynom śmierci na świecie, jakie niosą za sobą: choroby serca i choroby nowotworowe. Dr Bruce Fife, dietetyk i autor międzynarodowych bestsellerów przekonuje, że olej palmowy:

  • poprawia krążenie krwi
  • zwiększa wchłanianie witamin
  • reguluje poziom cukru we krwi
  • korzystnie wpływa na wzrok, walczy z "kurzą ślepotą"
  • zapobiega przedwczesnemu starzeniu
  • wzmacnia odporność
  • zawiera antyrakowe przeciwutleniacze.

Wyróżniamy kilka rodzajów oleju palmowego. Najbardziej popularne to: czerwony olej palmowy (z pierwszego tłoczenia) – szeroko stosowany w kuchni afrykańskiej, oraz biały olej palmowy.

Zobacz także: Olej lniany w profilaktyce raka piersi i raka prostaty

Książka "Cud oleju palmowego" zawiera opis korzyści zdrowotnych, a także wyczerpujące opisy badań dotyczących wpływu składników zawartych w oleju palmowym na kondycję organizmu. Dwa dosyć obszerne rozdziały: Olej palmowy a choroby serca oraz Zwalczanie raka olejem palmowym to szczegółowy opis kompozycji enzymów i składników odżywczych bezpośrednio oddziałujących na komórki ciała.

Autor książki przekonuje ponadto, że olej palmowy warto stosować jako naturalny krem do skóry. Oprócz tego warto zastąpić nim inne tłuszcze w kuchni. W ostatnim rozdziale książki znajdziemy przepisy z wykorzystaniem oleju palmowego do smażenia.

Więcej na temat książki w jej zakładce.

Uwaga! Powyższa porada jest jedynie sugestią i nie może zastąpić wizyty u specjalisty. Pamiętaj, że w przypadku problemów ze zdrowiem należy bezwzględnie skonsultować się z lekarzem!

Redakcja poleca

REKLAMA