Przekąska z sałaty rzymskiej - przepis

Przekąska z sałaty rzymskiej, z dodatkiem dipu na bazie majonezu, może stać się hitem podczas rodzinnych spotkań czy wieczornych imprez!
/ 13.03.2013 05:28
DRUKUJ PRZEPIS
Liczba porcji: 16
Czas wykonania: 10 min
Ilość kalorii: 100 kcal
Poziom trudności: średni
Składniki:
  • 8 dużych liści sałaty rzymskiej
  • 20 dag pieczonego schabu pokrojonego w cienkie słupki
  • 1/2 czerwonej papryki pokrojonej w paski
  • 1/2 świeżego ogórka pokrojonego w cienkie słupki
  • pęczek dymki
  • 5 łyżek majonezu
  • 2 łyżki tartego ostrego sera
  • skórka otarta z cytryny
  • sól
  • biały pieprz
Przygotowanie:
  1. Liście sałaty opłucz w zimnej wodzie i osusz papierowym ręcznikiem. Rozłóż na blacie. Na liściach ułóż słupki schabu, ogórka oraz paski papryki. Ciasno zawiń, przekrój każdą roladkę na pół. Owiń paskiem szczypiorku z dymki.
  2. Majonez wymieszaj z serem oraz skórką z cytryny. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Podaj do roladek.
DRUKUJ PRZEPIS