Kulebiak z jajkiem

Podawać na ciepło z żurem lub czystym barszczem.
 
Składniki:
- opakowanie mrożonego ciasta francuskiego
- 1 jajko
- 15 dag ryżu
- 1 cebula
- 2 łyżki masła
- 50 dag pieczarek
- 15 dag kiszonej kapusty
- ok. 150 ml śmietany
- sól i pieprz
- natka pietruszki
- 4 jajka ugotowane na twardo

Ciasto rozmrozić, ryż ugotować na sypko, przestudzić, cebulę posiekać, zeszklić na maśle, dodać posiekane grzyby i kapustę, przesmażyć, połączyć z ryżem i posiekaną natką, przyprawić, ciasto rozwałkować, podzielić na połowę, wyłożyć nim dno i boki półokrągłej formy, upiec na rumiano, na ciasto wyłożyć farsz, w środku umieścić ugotowane jajka, przykryć pozostałym ciastem, zlepić brzegi, posmarować roztrzepanym jajkiem, piec ok. 40 min. w 220°C.
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (1)
/12 lat temu
nie jadłam akurat tego.ale z dodatkiem ryby i wszystkie składniki były osobno.ułozone warstwowo.ryż ciasto,pieczarki,ciasto,kapusta,ciasto i jeszcze była rybka.wspaniałe polecam