Ciasto z orzechami i kajmakiem - przepis, składniki i przygotowanie

Szybkie i smaczne ciasto!
Weronika Kwaśniak / 20.03.2014 08:30
DRUKUJ PRZEPIS
Ciasto z orzechami i kajmakiem - przepis, składniki i przygotowanie fot. Adobe Stock
Czas wykonania: 60 min
Poziom trudności: łatwy
Składniki:

ciasto:


  • 80 g mąki
  • 40 g zmielonych migdałów
  • 150 g cukru
  • 3 jajka
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia

krem kajmakowy:


  • 400 g gotowej masy kajmakowej
  • 100 g masła
  • orzechy do dekoracji
Przygotowanie:

Sprawdź przepis na ciasto z orzechami i kajmakiem!

  1. Jajka ubij z cukrem i wymieszaj z mąką, migdałami i proszkiem do pieczenia.
  2. Ciasto przełóż do tortownicy o średnicy 22cm. i piecz około 30 minut w 180 stopniach C.
  3. Upieczone i wystudzone ciasto przekrój na dwa blaty.
  4. Masło utrzyj na krem razem z masą kajmakową.
  5. Jeden blat ciasta posmaruj 1/3 kremu, przykryj drugim blatem.
  6. Pozostałym kremem posmaruj wierzch i boki ciasta.
  7. Udekoruj orzeszkami.

Sprawdź inne przepisy na ciasta z kajmakiem:

DRUKUJ PRZEPIS