szklanka drobnych owoców (mrożonych malin, truskawek, mandarynek, brzoskwiń lub moreli z puszki)
15 dag winogron
pomarańcza
1/2 owocu mango
Przygotowanie:
Wino musujące wlej ostrożnie do garnka, wsyp cukier, dodaj goździki i cynamon. Podgrzej na wolnym ogniu, nie doprowadzając do zagotowania. Z ciepłego wina wyjmij przyprawy i wsyp żelatynę. Mieszaj delikatnie, aż się cała rozpuści.
Pomarańczę umyj, osusz, a następnie obierz ze skórki i pokrój w plasterki. Mango umyj, przekrój, wyjmij pestkę, miąższ pokrój w plasterki. Winogrona umyj, przekrój na pół. Owoce z puszki osącz, pokrój na kawałki. Mrożone owoce wyjmij z torebek.
Płaską foremkę wyłóż folią spożywczą. Na dnie ułóż biszkopty, przykryj owocami. Polej galaretką i odstaw do zastygnięcia do lodówki.