Wielkanocny wazon z kokosa - krok po kroku

Wielkanocny, biały wazon z kokosa będzie oryginalną i elegancką ozdobą świątecznego stołu. Jego wykonanie nie jest trudne, a z naszymi wskazówkami krok po kroku stanie się nawet banalnie proste. Zaskocz swoich gości tą niecodzienną dekoracją świąteczną.
/ 18.03.2013 13:55

Wielkanocny wazon z kokosa - krok po kroku

W okresie Świąt Wielkanocnych ozdobą każdego stołu są pięknie udekorowane pisanki. Ale czy kiedykolwiek przyszło Ci do głowy, aby wykorzystać łupinę orzecha kokosowego do zrobienia ozdobnego wazonu w kształcie jaja? Zobacz, jak w prosty sposób wyczarować subtelny i elegancki wazon z owocu palmy tropikalnej. Nawet wielkanocny królik będzie przecierał oczy ze zdumienia!

Krok 1:

Do biegu, gotowi, start! Na początku wypoleruj powierzchnię orzecha kokosowego, używając narzędzia wielofunkcyjnego Dremel 8100 Li-Ion z końcówką szlifującą SC407.

Krok 2:

Narysuj ołówkiem zygzak wokół górnego czubka orzecha. Korzystając z narzędzia wielofunkcyjnego Dremel 8100 Li-Ion z tarczą do cięcia drewna EZ SpeedClic SC544, starannie odetnij czubek orzecha wzdłuż narysowanej linii. Do usunięcia miąższu z łupiny możesz użyć noża.

Polecamy: Lampa w kształcie wielkanocnego jaja - krok po kroku

Krok 3:

Teraz nadszedł czas na ozdobienie wazonu. Przy użyciu szerokiego pędzla, pomaluj łupinę orzecha wewnątrz i na zewnątrz białą farbą akrylową. Prosty, drewniany pierścień, także pomalowany na biało, pozwoli ustawić łupię w pionie. Wlej jeszcze wodę i włóż tulipany i Twój ozdobny wazon wielkanocny z łupiny orzecha kokosowego będzie gotowy!

Gotowy projekt

Propozycja aranżacji

Zobacz także: Pomysłowe prezenty wielkanocne

SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)