Sernik w czekoladzie

Polać polewą, ozdobić według uznania.

 
Składniki:
- 60 dag sera
- 12 dag masła roślinnego
- 15 dag cukru
- 4 jajka
- 2 łyżki mąki ziemniaczanej
- 5 dag rodzynek
- tłuszcz i tarta bułka do formy
- polewa czekoladowa

Ser zemleć, zmiksować na puszystą masę z rozmiękczonym masłem,
dodać cukier, żółtka i mąkę, dokładnie zmiksować,
masę serową połączyć z opłukanymi i osączonymi rodzynkami, delikatnie wymieszać z pianą z białek,
tortownicę natłuścić, posypać tartą bułką, przełożyć masę serową,
piec 1 godzinę w piekarniku nagrzanym do temperatury 190°C, przestudzić, wyjąć z formy, polać polewą, ozdobić według uznania.
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)