fot. STOCKFOOD/FREE
Liczba porcji: 12
Czas wykonania: 25 min
Ilość kalorii: 65 kcal
Składniki:
-
15 dag wędzonego łososia w plastrach
-
pół cytryny
-
pół pęczka koperku
-
30 dag kremowego, śmietankowego twarożku
-
2 łyżki śmietany
-
1 łyżeczka chrzanu
-
2 łyżki kiełków, np. słonecznika
-
sól
-
pieprz
Przygotowanie:
-
Plastry łososia rozłóż na desce, skrop sokiem z cytyrny.
-
Koperek dokładnie opłucz, osusz, drobno posiekaj.
-
Twarożek utrzyj ze śmietaną. Dodaj do niego koperek i chrzan. Wymieszaj dokładnie, dopraw do smaku solą i pieprzem.
-
Przygotowaną masą delikatnie smaruj plastry łososia. Zwijaj je w dość ścisłe roladki, dobrze schłodź.
-
Pokrój je w plastry szerokości ok. 2 cm. Łososiowe roladki ułóż na półmisku, udekoruj kiełkami.
DRUKUJ PRZEPIS