Pascha z owocami kandyzowanymi - przepis

Przed podaniem paschę należy wstawić na noc do lodówki.
/ 06.02.2013 13:32
Składniki:
  • 1 kg białego tłustego sera
  • 5 żółtek
  • 25 dag cukru pudru
  • cukier waniliowy
  • 250 ml śmietanki
  • 25 dag masła
  • 10 dag rodzynek
  • po 5 dag smażonej skórki pomarańczowej, kandyzowanej papai i ananasa

Ser dwukrotnie zemleć, żółtka utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę, wymieszać ze śmietanką, mieszając, dobrze podgrzać, ale nie dopuszczać do wrzenia, zdjąć z ognia, dodać masło i ser, utrzeć na jednolitą masę, połączyć z bakaliami, donicę lub wysoką formę wyłożyć gazą, przełożyć masę serową, lekko ubić, obciążyć deseczką i ciężarkiem, wstawić na noc do lodówki, by odsączył się nadmiar płynu, wyjąć z formy, zdjąć gazę, ozdobić kandyzowanymi owocami.
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)