Najpyszniejsze babki wielkanocne – piaskowe i kolorowe

Szukając inspiracji do stworzenia wielkanocnego arcydzieła w postaci dobrze znanej wszystkim babki, zapraszamy do obejrzenia galerii tych wyjątkowo pięknych ciast wielkanocnych. Drożdżowa, piaskowa, parzona czy biszkoptowa - to bez znaczenia. Wszystkie są pyszne, kolorowe, przepełnione bakaliami, a ich wygląd z pewnością zachęci całą rodzinę do skosztowania chociażby kawałka.

Najpyszniejsze babki wielkanocne – piaskowe i kolorowe
Włoska Baba była ulubionym przysmakiem Gerolamo Baby, osiemnastowiecznego króla Neapolu. Władca ten słynął z wykwintnego podniebienia. Uważając ciasto, które mu podano za niedostatecznie wilgotne, polecił nasączyć je rumem. To nadało mu wyjątkowy posmak i upragnioną wilgoć.
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (1)
/5 lat temu
na pewno pyszne są te babki , warto spróbować ;*