Na Dzień Świętego Patryka możesz podać irish stew czyli irlandzki gulasz, upiec ciasteczka w kształcie koniczyny (shamrock) lub muffinki z zielonym kremem budyniowym, przydadzą się też zakąski do piwa.
Czytaj więcej
Halloumi doskonale znosi wysoką temperaturę, więc najwięcej przepisów przygotowywanych jest na bazie tego sera w wersji grillowanej, doprawionej ziołami. Możesz dodawać go do sałatek lub przygotować pyszne i sycące burgery.
Czytaj więcej
Aloes można rozmnażać przez cały rok, choć najlepiej robić to pod koniec lata. Jak rozsadzić aloes? Wystarczą sadzonki boczne lub pędowe.
Czytaj więcej
Szybki obiad do pracy wcale nie musi być nudny. Wśród naszych propozycji znajdziesz smaczne sałatki, ekspresowe makarony z dodatkami oraz zdrowe i pożywne dania z kurczakiem i łososiem.
Czytaj więcej
Co można zrobić z jogurtu naturalnego oprócz kultowego sosu czy bazy do koktajlu? Warto go ubić zamiast śmietany i dodać do owoców. Dodany do mięs, nadaje im kruchości i delikatnego smaku.
Czytaj więcej
Określone składniki żywności i dodatki są szkodliwe dla zdrowia i sprzyjają tyciu. Rafinowane węglowodany np. biały cukier niekorzystnie wpływają na odporność, pracę serca i poziom cukru we krwi.
Czytaj więcej
Eustoma w doniczce uprawiana jest rzadko, znacznie popularniejsza jest w bukietach, zwłaszcza ślubnych. Eustoma doniczkowa potrzebuje stale wilgotnej ziemi i rozproszonego światła.
Czytaj więcej
Przepisy na tofu są proste, chociaż niektóre wymagają skomplikowanych składników. Możesz z niego przygotować nie tylko azjatyckie dania, ale również burgery albo farsz do pierogów.
Czytaj więcej