Wynik wyszukiwania dla: H&M

Czy żurawina obniża, czy podbija cukier we krwi? W cukrzycy i insulinooporności jedz żurawinę tylko w tej formie
Czy żurawina obniża, czy podbija cukier we krwi? W cukrzycy i insulinooporności jedz żurawinę tylko w tej formie2 lata temu
Żurawina może obniżać glukozę i poprawiać parametry zdrowotne ważne przy cukrzycy. Prozdrowotnie dla cukrzyków działa żurawina surowa (IG 45) lub naturalny sok z żurawiny. Żurawina suszona mocniej podnosi cukier i ma wyższy indeks glikemiczny (ok. 75), ... Czytaj więcej
Prawda czy fałsz? Dowiedz się, czy wiesz wszystko o zbożach w diecie najmłodszych
Prawda czy fałsz? Dowiedz się, czy wiesz wszystko o zbożach w diecie najmłodszych2 lata temu
Produkty zbożowe to jedne z pierwszych pokarmów uzupełniających w jadłospisie niemowlęcia. W gąszczu informacji na temat zbóż w diecie malucha łatwo się jednak pogubić, przez co wybór tych właściwych może nie być oczywisty. Czy wiesz po jakie produkty ... Czytaj więcej
Wartościowe i pyszne posiłki dla rocznego dziecka. Poznaj zasady ich komponowania!
Wartościowe i pyszne posiłki dla rocznego dziecka. Poznaj zasady ich komponowania!2 lata temu
Chociaż roczniak stawia już pierwsze kroki i coraz sprawniej porozumiewa się z najbliższymi, to nadal jest małym dzieckiem, którego organizm ma wyjątkowe potrzeby. Sposobem na dostarczenie maluchowi niezbędnych witamin i składników mineralnych jest ... Czytaj więcej
„Polska cytryna”, niedoceniany owoc o cudownych właściwościach prozdrowotnych. Sprawdź, czy nie rośnie pod twoim domem
„Polska cytryna”, niedoceniany owoc o cudownych właściwościach prozdrowotnych. Sprawdź, czy nie rośnie pod twoim domem2 lata temu
Właściwości prozdrowotne pigwy są bardzo szerokie: wspiera ona zdrowie serca, może poprawiać odporność, a ponadto pomaga w odchudzaniu. Pigwę bada się też pod względem jej nadzwyczajnych właściwości przeciwrefluksowych i przeciw wrzodom żołądka. Choć pigwa ... Czytaj więcej
Słodziki jednak bardziej szkodliwe, niż sądzono? Wszystko przez ich wpływ na jelita. Najnowsze badanie wzburza świat nauki
Słodziki jednak bardziej szkodliwe, niż sądzono? Wszystko przez ich wpływ na jelita. Najnowsze badanie wzburza świat nauki2 lata temu
Sztuczne słodziki prawdopodobnie mają na ludzkie ciało znacznie większy wpływ, niż się obecnie sądzi. Takie wnioski wyciągają izraelscy naukowcy z badania opublikowanego w sierpniu 2022 w magazynie Cell. Sacharyna, sukraloza, stewia i aspartam wpłynęły na ... Czytaj więcej
6 mitów o kawie, które sama nieświadomie powtarzasz. Szok i zaskoczenie gwarantowane
6 mitów o kawie, które sama nieświadomie powtarzasz. Szok i zaskoczenie gwarantowane2 lata temu
Mity o kawie są wiecznie żywe. Wierzysz w to, że kawa odwadnia lub wypłukuje magnez? Wydaje ci się, że kawa rozpuszczalna jest szkodliwa dla zdrowia? A może nie pijesz kawy przez wysokie ciśnienie? To wszystko mity bez potwierdzenia w dowodach naukowych. ... Czytaj więcej
Jedz te owoce codziennie i wzmacniaj swoje kości. Prawdziwy tani superfood dla kobiet
Jedz te owoce codziennie i wzmacniaj swoje kości. Prawdziwy tani superfood dla kobiet2 lata temu
Suszone śliwki mają właściwości wzmacniające kości: zapobiegają utracie ich gęstości i przeciwdziałają osteoporozie. Wystarczy, że codziennie zjesz 4 suszone śliwki, a uchronisz się przed problematycznymi złamaniami w przyszłości. Śliwki są dobre na kości ... Czytaj więcej
Ból w depresji - kiedy mija, co może boleć przy tej chorobie? Leczenie bólu w depresji
Ból w depresji - kiedy mija, co może boleć przy tej chorobie? Leczenie bólu w depresji2 lata temu
Według badań 50% pacjentów z depresją zgłasza się do lekarza tylko z powodu objawów fizycznych, a dominujący jest ból. To mogą być bóle pleców, ból głowy czy stawów. Ból towarzyszący depresji może być długotrwały i przewlekły. Trzeba go leczyć, ponieważ ... Czytaj więcej
Jak najlepiej przygotować grzyby dla diabetyka? Wszystko o grzybach w cukrzycy
Jak najlepiej przygotować grzyby dla diabetyka? Wszystko o grzybach w cukrzycy2 lata temu
Cukrzycy mogą jeść grzyby wręcz w dowolnych ilościach, bez ograniczeń. Grzyby mają niewiele węglowodanów, niski indeks glikemiczny (ok. 10) i dodatkowe właściwości pomagające utrzymać cukier na stałym, niskim poziomie. Wszystkie grzyby jadalne są polecane ... Czytaj więcej
Źródło naturalnej witaminy D o wiele lepsze niż mleko. Rosną w całej Polsce za darmo, wystarczy po nie sięgnąć
Źródło naturalnej witaminy D o wiele lepsze niż mleko. Rosną w całej Polsce za darmo, wystarczy po nie sięgnąć2 lata temu
Jedyne jadalne źródło witaminy D, które nie ma pochodzenia zwierzęcego, to grzyby. Grzyby zawierają witaminę D2, formę mniej przyswajalną, niż witamina D3 (z ryb, nabiału i jajek), ale równie cenną dla organizmu. Najwięcej witaminy D jest w świeżych, ... Czytaj więcej

Redakcja poleca

REKLAMA