Zupełnie_nie_w_klimacie_/sos/

napisał/a: ~XL 2011-12-30 15:29
Dnia Fri, 30 Dec 2011 15:27:12 +0100, Aicha napisał(a):

> W dniu 2011-12-30 15:13, XL pisze:
>
>>> Śmietany w kuchni używam bardzo rzadko. Ale może coś wymyślę zamiast.
>>
>> No... śmietanę wymyśl
>
> Po co?
>
> http://www.rama.eu/polska/Stronag%C5%82%C3%B3wna/Produkty/RamaCremefine/tabid/206/Default.aspx
>
> Hłe, hłe.

Do mleka nic nie mam, ale te roślinne chemoutwardzone tłuszcze to ja se...
odpuszcze.
--
XL
napisał/a: ~Aicha 2011-12-30 15:32
W dniu 2011-12-30 15:14, XL pisze:

>> Chyba zacznę profanować
>> beszamel ;)
>
> Dlaczego "profanować"? - na bazie beszamelu robi się mnóstwo innych sosów.

Chodzi m o TEN beszamel:
http://kotlet.tv/sos-beszamelowy-bechamel
a nie o ten:
http://www.home-ec101.com/bechamel-white-sauce-the-introduction/

--
Pozdrawiam - Aicha

Ze szkoły zostały mi tylko luki w wykształceniu
/Oskar Kokoschka/
napisał/a: ~XL 2011-12-30 16:45
Dnia Fri, 30 Dec 2011 15:32:50 +0100, Aicha napisał(a):

> W dniu 2011-12-30 15:14, XL pisze:
>
>>> Chyba zacznę profanować
>>> beszamel ;)
>>
>> Dlaczego "profanować"? - na bazie beszamelu robi się mnóstwo innych sosów.
>
> Chodzi m o TEN beszamel:
> http://kotlet.tv/sos-beszamelowy-bechamel
> a nie o ten:
> http://www.home-ec101.com/bechamel-white-sauce-the-introduction/

Aha. Że gałki w tym drugim nie ma? - albo ze w pierwszym masło za bardzo
się pieni i "grudziasty" jest?
Bo innej różnicy nie widu.
--
XL
napisał/a: ~Aicha 2011-12-30 16:59
W dniu 2011-12-30 16:45, XL pisze:

>>>> Chyba zacznę profanować
>>>> beszamel ;)
>>>
>>> Dlaczego "profanować"? - na bazie beszamelu robi się mnóstwo innych sosów.
>>
>> Chodzi m o TEN beszamel:
>> http://kotlet.tv/sos-beszamelowy-bechamel
>> a nie o ten:
>> http://www.home-ec101.com/bechamel-white-sauce-the-introduction/
>
> Aha. Że gałki w tym drugim nie ma?

Bingo!

--
Pozdrawiam - Aicha

Ze szkoły zostały mi tylko luki w wykształceniu
/Oskar Kokoschka/
napisał/a: ~XL 2011-12-30 17:15
Dnia Fri, 30 Dec 2011 16:59:28 +0100, Aicha napisał(a):

> W dniu 2011-12-30 16:45, XL pisze:
>
>>>>> Chyba zacznę profanować
>>>>> beszamel ;)
>>>>
>>>> Dlaczego "profanować"? - na bazie beszamelu robi się mnóstwo innych sosów.
>>>
>>> Chodzi m o TEN beszamel:
>>> http://kotlet.tv/sos-beszamelowy-bechamel
>>> a nie o ten:
>>> http://www.home-ec101.com/bechamel-white-sauce-the-introduction/
>>
>> Aha. Że gałki w tym drugim nie ma?
>
> Bingo!

No ale przecież gałka nie jest pod karą śmierci obowiązująca tutaj.
--
XL
napisał/a: ~Aicha 2011-12-30 17:35
W dniu 2011-12-30 17:15, XL pisze:

>>>>>> Chyba zacznę profanować
>>>>>> beszamel ;)
>>>>>
>>>>> Dlaczego "profanować"? - na bazie beszamelu robi się mnóstwo innych sosów.
>>>>
>>>> Chodzi m o TEN beszamel:
>>>> http://kotlet.tv/sos-beszamelowy-bechamel
>>>> a nie o ten:
>>>> http://www.home-ec101.com/bechamel-white-sauce-the-introduction/
>>>
>>> Aha. Że gałki w tym drugim nie ma?
>>
>> Bingo!
>
> No ale przecież gałka nie jest pod karą śmierci obowiązująca tutaj.

Ale ja - zupełnie nie pod pistoletem - ją uwielbiam!

--
Pozdrawiam - Aicha

Ze szkoły zostały mi tylko luki w wykształceniu
/Oskar Kokoschka/
napisał/a: ~XL 2011-12-30 17:41
Dnia Fri, 30 Dec 2011 17:35:37 +0100, Aicha napisał(a):

> W dniu 2011-12-30 17:15, XL pisze:
>
>>>>>>> Chyba zacznę profanować
>>>>>>> beszamel ;)
>>>>>>
>>>>>> Dlaczego "profanować"? - na bazie beszamelu robi się mnóstwo innych sosów.
>>>>>
>>>>> Chodzi m o TEN beszamel:
>>>>> http://kotlet.tv/sos-beszamelowy-bechamel
>>>>> a nie o ten:
>>>>> http://www.home-ec101.com/bechamel-white-sauce-the-introduction/
>>>>
>>>> Aha. Że gałki w tym drugim nie ma?
>>>
>>> Bingo!
>>
>> No ale przecież gałka nie jest pod karą śmierci obowiązująca tutaj.
>
> Ale ja - zupełnie nie pod pistoletem - ją uwielbiam!

No to syp. Nie wiem, o co Ci w końcu chadza.
--
XL
napisał/a: ~Aicha 2011-12-30 17:56
W dniu 2011-12-30 17:41, XL pisze:

>>>>>>>> Chyba zacznę profanować
>>>>>>>> beszamel ;)
>>>>>>>
>>>>>>> Dlaczego "profanować"? - na bazie beszamelu robi się mnóstwo innych sosów.
>>>>>>
>>>>>> Chodzi m o TEN beszamel:
>>>>>> http://kotlet.tv/sos-beszamelowy-bechamel
>>>>>> a nie o ten:
>>>>>> http://www.home-ec101.com/bechamel-white-sauce-the-introduction/
>>>>>
>>>>> Aha. Że gałki w tym drugim nie ma?
>>>>
>>>> Bingo!
>>>
>>> No ale przecież gałka nie jest pod karą śmierci obowiązująca tutaj.
>>
>> Ale ja - zupełnie nie pod pistoletem - ją uwielbiam!
>
> No to syp. Nie wiem, o co Ci w końcu chadza.

O sos dla młodej, która nie uwielbia ani nawet nie toleruje (pod
pistoletem też:D). Tak trudno zajrzeć do początku wątku?

--
Pozdrawiam - Aicha

Ze szkoły zostały mi tylko luki w wykształceniu
/Oskar Kokoschka/
napisał/a: ~XL 2011-12-30 18:06
Dnia Fri, 30 Dec 2011 17:56:43 +0100, Aicha napisał(a):

> W dniu 2011-12-30 17:41, XL pisze:
>
>>>>>>>>> Chyba zacznę profanować
>>>>>>>>> beszamel ;)
>>>>>>>>
>>>>>>>> Dlaczego "profanować"? - na bazie beszamelu robi się mnóstwo innych sosów.
>>>>>>>
>>>>>>> Chodzi m o TEN beszamel:
>>>>>>> http://kotlet.tv/sos-beszamelowy-bechamel
>>>>>>> a nie o ten:
>>>>>>> http://www.home-ec101.com/bechamel-white-sauce-the-introduction/
>>>>>>
>>>>>> Aha. Że gałki w tym drugim nie ma?
>>>>>
>>>>> Bingo!
>>>>
>>>> No ale przecież gałka nie jest pod karą śmierci obowiązująca tutaj.
>>>
>>> Ale ja - zupełnie nie pod pistoletem - ją uwielbiam!
>>
>> No to syp. Nie wiem, o co Ci w końcu chadza.
>
> O sos dla młodej, która nie uwielbia ani nawet nie toleruje (pod
> pistoletem też:D). Tak trudno zajrzeć do początku wątku?

Można posypać na talerzu.
--
XL
napisał/a: ~Aicha 2011-12-30 18:28
W dniu 2011-12-30 18:06, XL pisze:

>>>>>>>>>> Chyba zacznę profanować
>>>>>>>>>> beszamel ;)
>>>>>>>>>
>>>>>>>>> Dlaczego "profanować"? - na bazie beszamelu robi się mnóstwo innych sosów.
>>>>>>>>
>>>>>>>> Chodzi m o TEN beszamel:
>>>>>>>> http://kotlet.tv/sos-beszamelowy-bechamel
>>>>>>>> a nie o ten:
>>>>>>>> http://www.home-ec101.com/bechamel-white-sauce-the-introduction/
>>>>>>>
>>>>>>> Aha. Że gałki w tym drugim nie ma?
>>>>>>
>>>>>> Bingo!
>>>>>
>>>>> No ale przecież gałka nie jest pod karą śmierci obowiązująca tutaj.
>>>>
>>>> Ale ja - zupełnie nie pod pistoletem - ją uwielbiam!
>>>
>>> No to syp. Nie wiem, o co Ci w końcu chadza.
>>
>> O sos dla młodej, która nie uwielbia ani nawet nie toleruje (pod
>> pistoletem też:D). Tak trudno zajrzeć do początku wątku?
>
> Można posypać na talerzu.

Ale to przeczy koncepcji sosu jako takiej :)

--
Pozdrawiam - Aicha

Ze szkoły zostały mi tylko luki w wykształceniu
/Oskar Kokoschka/
napisał/a: ~XL 2011-12-30 18:56
Dnia Fri, 30 Dec 2011 18:28:33 +0100, Aicha napisał(a):

> W dniu 2011-12-30 18:06, XL pisze:
>
>>>>>>>>>>> Chyba zacznę profanować
>>>>>>>>>>> beszamel ;)
>>>>>>>>>>
>>>>>>>>>> Dlaczego "profanować"? - na bazie beszamelu robi się mnóstwo innych sosów.
>>>>>>>>>
>>>>>>>>> Chodzi m o TEN beszamel:
>>>>>>>>> http://kotlet.tv/sos-beszamelowy-bechamel
>>>>>>>>> a nie o ten:
>>>>>>>>> http://www.home-ec101.com/bechamel-white-sauce-the-introduction/
>>>>>>>>
>>>>>>>> Aha. Że gałki w tym drugim nie ma?
>>>>>>>
>>>>>>> Bingo!
>>>>>>
>>>>>> No ale przecież gałka nie jest pod karą śmierci obowiązująca tutaj.
>>>>>
>>>>> Ale ja - zupełnie nie pod pistoletem - ją uwielbiam!
>>>>
>>>> No to syp. Nie wiem, o co Ci w końcu chadza.
>>>
>>> O sos dla młodej, która nie uwielbia ani nawet nie toleruje (pod
>>> pistoletem też:D). Tak trudno zajrzeć do początku wątku?
>>
>> Można posypać na talerzu.
>
> Ale to przeczy koncepcji sosu jako takiej :)

Nie widzę. Gałka na sos, a nie do sosu.
--
XL