Zaczynamy święta

napisał/a: ~Andrzej" 2011-12-07 19:44
Zbigniew napisał, że cisza i martwota , albo jakoś takoś.
Ja chłopak na hektarach ubijam na święta swiniaka , cielę i kilka królików,
za kilka miesięcy rocznego byczka (wołowina). Dajcie proszę rady co z tego
mozna zrobić. Bardzo będę cenił rady i przepisy mniej tradycyjne, np co
mozna zrobić z łebka, nóżek, ogona itp . Wiadomo co można zrobić ze schabu,
ligawy, pręgy czy szynki albo rozbeftu bo tylko ktoś bez jakiegokolwiek
doświadczenia zepsuje tak dobre mięsa ale zrobić cacko z gorszego gatunku to
mistrzostwo. Czarodzieje do dzieła.

napisał/a: ~Stefan" 2011-12-07 20:21

Użytkownik "Andrzej" napisał w wiadomości
> Zbigniew napisał, że cisza i martwota , albo jakoś takoś.
> Ja chłopak na hektarach ubijam na święta swiniaka , cielę i kilka
> królików, za kilka miesięcy rocznego byczka (wołowina). Dajcie proszę rady
> co z tego mozna zrobić. Bardzo będę cenił rady i przepisy mniej
> tradycyjne, np co mozna zrobić z łebka, nóżek, ogona itp . Wiadomo co
> można zrobić ze schabu, ligawy, pręgy czy szynki albo rozbeftu bo tylko
> ktoś bez jakiegokolwiek doświadczenia zepsuje tak dobre mięsa ale zrobić
> cacko z gorszego gatunku to mistrzostwo. Czarodzieje do dzieła.
Po pierwsze: troll
po drugie: na bicie świniaka i cielaka na święta - a myślimy chyba o
TEGOROCZNYCH Świętach Bożego Narodzenia_ to już nieco za późno, szczególnie
jeśli chodzi o dobrą wędlinkę. A jeśli na mięso - to przepisów jest od groma
tylko na ile osób to ma być.
po trzecie: Wujek Google jeszcze żyje i na przykład:
http://www.przepisy.wortale.net/1206-Duszone-policzki-wolowe-z-sosem-z-czerwonego-wina.html
Z punktów 2,3 i 4 wynika niezbicie punkt 1
z poważaniem
Stefan

napisał/a: ~Andrzej" 2011-12-08 12:24

Użytkownik "Stefan" napisał w wiadomości
>
> Użytkownik "Andrzej" napisał w wiadomości
> news:4edfb415$0$1453$65785112@news.neostrada.pl...
>> Zbigniew napisał, że cisza i martwota , albo jakoś takoś.
>> Ja chłopak na hektarach ubijam na święta swiniaka , cielę i kilka
>> królików, za kilka miesięcy rocznego byczka (wołowina). Dajcie proszę
>> rady co z tego mozna zrobić. Bardzo będę cenił rady i przepisy mniej
>> tradycyjne, np co mozna zrobić z łebka, nóżek, ogona itp . Wiadomo co
>> można zrobić ze schabu, ligawy, pręgy czy szynki albo rozbeftu bo tylko
>> ktoś bez jakiegokolwiek doświadczenia zepsuje tak dobre mięsa ale zrobić
>> cacko z gorszego gatunku to mistrzostwo. Czarodzieje do dzieła.
> Po pierwsze: troll
> po drugie: na bicie świniaka i cielaka na święta - a myślimy chyba o
> TEGOROCZNYCH Świętach Bożego Narodzenia_ to już nieco za późno,
> szczególnie jeśli chodzi o dobrą wędlinkę. A jeśli na mięso - to przepisów
> jest od groma tylko na ile osób to ma być.
> po trzecie: Wujek Google jeszcze żyje i na przykład:
> http://www.przepisy.wortale.net/1206-Duszone-policzki-wolowe-z-sosem-z-czerwonego-wina.html
> Z punktów 2,3 i 4 wynika niezbicie punkt 1
> z poważaniem
> Stefan
>......................
Oj wujek Stefan jesteś tak mądry, że chyba potrafisz wyszczać dziurkę w
śniegu niczym ruski uczony.
Po pierwsze do świąt dwa tygodnie a więc starczy czasu nawet na wędliny.
Po drugie przerabianie świniaka czy cielaka to nie tylko wędliny, Są
orzecież pasztety (królik), galarety, rolady
Po trzecie wujek googl to twoja rodzina ja wolę przepisy od konkretnych
ludzi którym mogę na przykład podziękować za dobry przepis.
Troll?- człowieku więcej wiary idą święta.

napisał/a: ~Stefan" 2011-12-08 13:46

Użytkownik "Andrzej" napisał w wiadomości
>
> Użytkownik "Stefan" napisał w wiadomości
> news:jboec6$5ie$1@inews.gazeta.pl...
>>
>> Użytkownik "Andrzej" napisał w wiadomości
>> news:4edfb415$0$1453$65785112@news.neostrada.pl...
>>> Zbigniew napisał, że cisza i martwota , albo jakoś takoś.
>>> Ja chłopak na hektarach ubijam na święta swiniaka , cielę i kilka
>>> królików, za kilka miesięcy rocznego byczka (wołowina). Dajcie proszę
>>> rady co z tego mozna zrobić. Bardzo będę cenił rady i przepisy mniej
>>> tradycyjne, np co mozna zrobić z łebka, nóżek, ogona itp . Wiadomo co
>>> można zrobić ze schabu, ligawy, pręgy czy szynki albo rozbeftu bo tylko
>>> ktoś bez jakiegokolwiek doświadczenia zepsuje tak dobre mięsa ale zrobić
>>> cacko z gorszego gatunku to mistrzostwo. Czarodzieje do dzieła.
>> Po pierwsze: troll
>> po drugie: na bicie świniaka i cielaka na święta - a myślimy chyba o
>> TEGOROCZNYCH Świętach Bożego Narodzenia_ to już nieco za późno,
>> szczególnie jeśli chodzi o dobrą wędlinkę. A jeśli na mięso - to
>> przepisów jest od groma tylko na ile osób to ma być.
>> po trzecie: Wujek Google jeszcze żyje i na przykład:
>> http://www.przepisy.wortale.net/1206-Duszone-policzki-wolowe-z-sosem-z-czerwonego-wina.html
>> Z punktów 2,3 i 4 wynika niezbicie punkt 1
>> z poważaniem
>> Stefan
>>......................
> Oj wujek Stefan jesteś tak mądry, że chyba potrafisz wyszczać dziurkę w
> śniegu niczym ruski uczony.
A nawet jak pani hrabina będzie prowadzić, to potrafię się podpisać

> Po pierwsze do świąt dwa tygodnie a więc starczy czasu nawet na wędliny.
Pewnie, można wieczór ubić i rano wędzić - to i jeden dzień starczy.

> Po drugie przerabianie świniaka czy cielaka to nie tylko wędliny, Są
> orzecież pasztety (królik), galarety, rolady
bez komentarza ( a właściwie galantynę z króliczych móżdżków to bym zjadł.
Jeden szkopuł - trzeba ok 10 króliczych móźdżków na porcję...)

> Po trzecie wujek googl to twoja rodzina ja wolę przepisy od konkretnych
> ludzi którym mogę na przykład podziękować za dobry przepis.
> Troll?- człowieku więcej wiary idą święta.
Przepisu na policzki pewnie nie zauważyłeś, szkoda...
EOT
pozdr
Stefan

napisał/a: ~Andrzej" 2011-12-08 19:03

Użytkownik "Stefan" napisał w wiadomości
>
> Użytkownik "Andrzej" napisał w wiadomości
> news:4ee09e87$0$1445$65785112@news.neostrada.pl...
>>
>> Użytkownik "Stefan" napisał w wiadomości
>> news:jboec6$5ie$1@inews.gazeta.pl...
>>>
>>> Użytkownik "Andrzej" napisał w wiadomości
>>> news:4edfb415$0$1453$65785112@news.neostrada.pl...
>>>> Zbigniew napisał, że cisza i martwota , albo jakoś takoś.
>>>> Ja chłopak na hektarach ubijam na święta swiniaka , cielę i kilka
>>>> królików, za kilka miesięcy rocznego byczka (wołowina). Dajcie proszę
>>>> rady co z tego mozna zrobić. Bardzo będę cenił rady i przepisy mniej
>>>> tradycyjne, np co mozna zrobić z łebka, nóżek, ogona itp . Wiadomo co
>>>> można zrobić ze schabu, ligawy, pręgy czy szynki albo rozbeftu bo tylko
>>>> ktoś bez jakiegokolwiek doświadczenia zepsuje tak dobre mięsa ale
>>>> zrobić cacko z gorszego gatunku to mistrzostwo. Czarodzieje do dzieła.
>>> Po pierwsze: troll
>>> po drugie: na bicie świniaka i cielaka na święta - a myślimy chyba o
>>> TEGOROCZNYCH Świętach Bożego Narodzenia_ to już nieco za późno,
>>> szczególnie jeśli chodzi o dobrą wędlinkę. A jeśli na mięso - to
>>> przepisów jest od groma tylko na ile osób to ma być.
>>> po trzecie: Wujek Google jeszcze żyje i na przykład:
>>> http://www.przepisy.wortale.net/1206-Duszone-policzki-wolowe-z-sosem-z-czerwonego-wina.html
>>> Z punktów 2,3 i 4 wynika niezbicie punkt 1
>>> z poważaniem
>>> Stefan
>>>......................
>> Oj wujek Stefan jesteś tak mądry, że chyba potrafisz wyszczać dziurkę w
>> śniegu niczym ruski uczony.
> A nawet jak pani hrabina będzie prowadzić, to potrafię się podpisać
>
>> Po pierwsze do świąt dwa tygodnie a więc starczy czasu nawet na wędliny.
> Pewnie, można wieczór ubić i rano wędzić - to i jeden dzień starczy.
>
>> Po drugie przerabianie świniaka czy cielaka to nie tylko wędliny, Są
>> orzecież pasztety (królik), galarety, rolady
> bez komentarza ( a właściwie galantynę z króliczych móżdżków to bym
> zjadł. Jeden szkopuł - trzeba ok 10 króliczych móźdżków na porcję...)
>
>> Po trzecie wujek googl to twoja rodzina ja wolę przepisy od konkretnych
>> ludzi którym mogę na przykład podziękować za dobry przepis.
>> Troll?- człowieku więcej wiary idą święta.
> Przepisu na policzki pewnie nie zauważyłeś, szkoda...
> EOT
> pozdr
> Stefan
>
>......................................
Jednak miałeś coś do powiedzenia {królicze móżdżki} a wolałeś bredzić razem
z wójkiem google, cioci yahoo już nie ruszaj bo okaże się że to ciocia
lekkich obyczajów.