Z mrożonych_owoców - lody.

napisał/a: ~Ikselka 2011-09-22 12:36
a) Lody truskawkowe/jagodowe/pomarańczowe/melonowe/brzoskwiniowe/inne:
lekko powierzchownie rozmrożone ale nie cieknące owoce (duże owoce zamrażać
pokrojine w kostkę) wsypać do blendera, wsypać cukier, wlać gęstą śmietanę
(tyle aby owoce lekko wystawały) - zmiksować, od razu podawać.
b)Lody bananowo-truskawkowe: truskawki jak wyżej plus ŚWIEŻE banany i
cukier, śmietana tylko do 2/3 wys. owoców.
c)Lody bananowo-morelowe: powierzchownie rozmrożone połówki moreli plus
świeże banany, śmietana do 2/3 wys. owoców, cukier.


Zamiast śmietany można użyć gęstego jogurtu, ale dawać go ogólnie mniej.

--
XL
napisał/a: ~JaMyszka 2011-09-22 18:19
Hehehe...
A ja dziś trafiłam na świetny sorbet z malin i róż http://goo.gl/QvBOv
A tak w ogóle to jeden gostek zmiksował stronę, na którą ściągane są online wszystkie netowe przepisy kulinarne. Normalny zawrót głowy;)

--
Pozdrawiam :)
JM
http://www.bykom-stop.avx.pl/index.html
Bezpieczny wolontariat (Nobel?): http://zwijaj.pl/
napisał/a: ~Ikselka 2011-09-22 19:10
Dnia Thu, 22 Sep 2011 09:19:25 -0700 (PDT), JaMyszka napisał(a):

> Hehehe...
> A ja dziś trafiłam na świetny sorbet z malin i róż http://goo.gl/QvBOv
> A tak w ogóle to jeden gostek zmiksował stronę, na którą ściągane są online wszystkie netowe przepisy kulinarne. Normalny zawrót głowy;)

Od circa 25 lat mi się nie zdarzyło, zebym jakiś przepis wykorzystała tak,
jak jest podany - zawsze coś zmieniam. Ta strona będzie źródłem inspiracji
zamiast kilkudziesięciu innych - i dobrze
--
XL