Z czego eliksir miłości?

napisał/a: ~Justyna Vicky S." 2011-10-13 00:14

Użytkownik "medea" napisał w wiadomości
> Ja dzisiaj podbiłam po raz kolejny serce męża roladkami z piersi z
> kurczaka nadziewanymi szpinakiem, z sosem serowym, podanymi na ryżu
> gotowanym na sypko.
>

Ewa, podaj przepis ze szczegółami :)
W sumie mam zachciewajkę i może zrobię jeśli mało roboty przy nich. Nie wiem
co mąż na szpinak, ale ja chętnie zjem. Mąż najwyżej obejdzie się smakiem ;)

Pozdrawiam,

--
Justyna Vicky S.
napisał/a: ~medea 2011-10-16 20:01
W dniu 2011-10-13 00:14, Justyna Vicky S. pisze:
>
> Użytkownik "medea" napisał w wiadomości
> news:j6iaa6$jur$1@news.onet.pl...
>> Ja dzisiaj podbiłam po raz kolejny serce męża roladkami z piersi z
>> kurczaka nadziewanymi szpinakiem, z sosem serowym, podanymi na ryżu
>> gotowanym na sypko.
>>
>
> Ewa, podaj przepis ze szczegółami :)

Dopiero zajrzałam do tego wątku. Mam nadzieję, że zachciewajka Ci nie
przeszła. ;)

> W sumie mam zachciewajkę i może zrobię jeśli mało roboty przy nich.

Roboty faktycznie nie za dużo. Szpinak przygotowuję z mrożonki (ale
można ze świeżego, jeśli Ci się chce) - rozmrażam w rondelku z dosłownie
kapką wody, solę, pieprzę, trochę czosnku i gałki muszkatołowej. Ten
szpinak ma mieć konsystencję gęstej papki. W piersiach nacinam
kieszonki, nadziewam tym szpinakiem i zapinam wykałaczką, lub związuję
sznurkiem. Potem obsmażam na rozgrzanej oliwie z obu stron, podlewam
trochę wodą i duszę pod przykryciem około 20 minut. Sos serowy
przygotowuję osobno - rozpuszczam w rondelku serek topiony razem ze
śmietaną 18% (można dodać trochę słodkiej takiej z kartonika, jeśli
zrobi się za gęste), dodaję trochę soli (jeśli serek topiony bardzo
słony, to niepotrzebne solenie), suszony czosnek i biały pieprz. Ja daję
jeszcze koperek, bo bardzo lubię. Piersi kroję w poprzek na plastry
(wtedy ładnie wyglądają) i polewam tym sosem.
Przygotować na zjedzenie od razu, bo do odgrzewania za bardzo się nie
nadaje, zwłaszcza ten sos. Można też dodać ser i śmietanę do tego, w
czym dusiły się piersi, też tak kiedyś zrobiłam, ale chyba wygodniej
jest mieszać to wszystko osobno.
U mnie wszyscy lubią szpinak, zwłaszcza jako nadzienie, nawet Maja, więc
nie ma problemu.

Ewa
napisał/a: ~kogutek" 2011-10-17 00:25
filozofik napisał(a):

> Mam pytanie: jaką potrawę należy przygotować, aby luba(y) zakochała się w
> nas namiętnie i bezpamiętnie? Ma podziałać na szlag. Oczywiście żadna
> chemia nie wchodzi w grę!
Kupuje się w sklepie. To płyn. Ceny zaczynają się gdzieś os 15 złotych za pół
litra. Górnej granicy chyba nie ma. Mniej lub bardziej rozcieńczony etanol,
może być barwiony i w jakimś smaku. Może być czysta mieszanina o stężeniu 42%.
Piwa nie polecam. Zagryzka dowolna. Najszybciej działa bez zagryzki. Jak
zmięknie po alkoholu i ją skutecznie przelecisz to Cie będzie kochała nad życie.

--
napisał/a: ~Ikselka 2011-10-17 00:33
Dnia Sun, 16 Oct 2011 22:25:40 +0000 (UTC), kogutek napisał(a):

> Jak
> zmięknie po alkoholu i ją skutecznie przelecisz to Cie będzie kochała nad życie.

Dośfiatczonyś!
--
XL
Bronisław Komorowski określający się jako konserwatywny, wierzący otworzył
drzwi do sporu o miejsce krzyża w sferze publicznej. Nic dziwnego, że
środowiska lewicowo-liberalne podjęły rękawicę i weszły w ten atrakcyjny
dla siebie polityczno-cywilizacyjny spór z chrześcijaństwem.

* Źródło: Barbara Fedyszak-Radziejowska - Walka z krzyżem to powtórka
z PRL, naszdziennik.pl, 11 sierpnia 2010
napisał/a: ~Justyna Vicky S." 2011-10-17 11:58

Użytkownik "medea" napisał w wiadomości
>W dniu 2011-10-13 00:14, Justyna Vicky S. pisze:
>>
>> Użytkownik "medea" napisał w wiadomości
>> news:j6iaa6$jur$1@news.onet.pl...
>>> Ja dzisiaj podbiłam po raz kolejny serce męża roladkami z piersi z
>>> kurczaka nadziewanymi szpinakiem, z sosem serowym, podanymi na ryżu
>>> gotowanym na sypko.
>>>
>>
>> Ewa, podaj przepis ze szczegółami :)
>
> Dopiero zajrzałam do tego wątku. Mam nadzieję, że zachciewajka Ci nie
> przeszła. ;)

Nie przeszła ;) Generalnie szukam ostatnio inspiracji na coś nowego.
Takie znudzenie kuchenne mnie dopadło...

Dzięki serdeczne za rpzepisa. Wykorzystam jeszcze w tym tygodniu :)

Pozdrawiam,

--
Justyna Vicky S.
napisał/a: ~Arsene Dupin 2011-10-17 20:01
W dniu 2011-10-01 23:46, filozofik pisze:
> Mam pytanie: jaką potrawę należy przygotować, aby luba(y) zakochała się w
> nas namiętnie i bezpamiętnie? Ma podziałać na szlag. Oczywiście żadna
> chemia nie wchodzi w grę!

a czy ta osoba rucha się w sralnie??
--
Voulez vous coucher avec moi?
napisał/a: ~kogutek" 2011-10-17 20:03
Ikselka napisał(a):

> Dnia Sun, 16 Oct 2011 22:25:40 +0000 (UTC), kogutek napisał(a):
>
> > Jak
> > zmięknie po alkoholu i ją skutecznie przelecisz to Cie będzie kochała nad życ
> ie.
>
> Dośfiatczonyś!
A możesz się odstosunkować?

--
napisał/a: ~Ikselka 2011-10-17 21:35
Dnia Mon, 17 Oct 2011 18:03:44 +0000 (UTC), kogutek napisał(a):

> Ikselka napisał(a):
>
>> Dnia Sun, 16 Oct 2011 22:25:40 +0000 (UTC), kogutek napisał(a):
>>
>>> Jak
>>> zmięknie po alkoholu i ją skutecznie przelecisz to Cie będzie kochała nad życ
>> ie.
>>
>> Dośfiatczonyś!
> A możesz się odstosunkować?

A nie. Ponieważ Twój post jest NIEKUCHENNY!

--
XL
"Dzisiaj żyjemy w czasach, w których najgorsze występki są wpisane w prawa
człowieka." Roberto de Mattei
napisał/a: ~Ana" 2011-10-18 10:01

Użytkownik "Ikselka" napisał w wiadomości
>> A możesz się odstosunkować?
>
> A nie. Ponieważ Twój post jest NIEKUCHENNY!

A ty trolu zawsze pisałaś kuchennie na kuchni?


--
WMP
Ikselka z Panslavistą to trolle.
Źródło: własne.
napisał/a: ~Ikselka 2011-10-18 16:23
Dnia Tue, 18 Oct 2011 08:01:17 +0000 (UTC), Ana napisał(a):

> Użytkownik "Ikselka" napisał w wiadomości
> news:6x6ys6rj4e5o$.16ascqmmx5yqw$.dlg@40tude.net...
>>> A możesz się odstosunkować?
>>
>> A nie. Ponieważ Twój post jest NIEKUCHENNY!
>
> A ty trolu zawsze pisałaś kuchennie na kuchni?

No i właśnie dlatego nadal będę. Tobie wolno, trollu, to i mnie.
--
XL
"Dzisiaj żyjemy w czasach, w których najgorsze występki są wpisane w prawa
człowieka." Roberto de Mattei
napisał/a: ~WMP" 2011-10-18 19:34

Użytkownik "Ikselka" napisał w wiadomości

> No i właśnie dlatego nadal będę. Tobie wolno, trollu, to i mnie.

To trolico nie pouczaj innnych w tym temacie.

--
WMP
Ikselka z Panslavistą to trolle.

Źródło: własne.
napisał/a: ~Ikselka 2011-10-18 19:54
Dnia Tue, 18 Oct 2011 17:34:25 +0000 (UTC), WMP napisał(a):

> Użytkownik "Ikselka" napisał w wiadomości
> news:sm15izbwaklp$.107ja4shgn7qe$.dlg@40tude.net...
>
>> No i właśnie dlatego nadal będę. Tobie wolno, trollu, to i mnie.
>
> To trolico nie pouczaj innnych w tym temacie.

Spadaj, trollu, nie pouczaj mnie.
--
XL
"Dzisiaj żyjemy w czasach, w których najgorsze występki są wpisane w prawa
człowieka." Roberto de Mattei