sałatka_tajska...

napisał/a: ~Justyna Vicky S." 2012-07-22 00:22
...i co dalej?

Kupiłam takie coś w słoiczku
http://taotao.pl/produkty_taotao/k,2,warzywa/id,103,salatka_tajska_taotao.html

Zasugerowałam się zawartością: kiełki fasoli mung, grzyby Mu-er, papryka,
marchew.
Pyszna do podjadania samodzielnie czy np. jako dodatek do kanapek.

Ale chciałabym coś innego zrobić z wykorzystaniem tejże mieszanki. Co
doradzicie, polecicie?

Pozdrawiam,

--
Justyna Vicky S.
napisał/a: ~Aha...." 2012-07-22 12:18
W dniu 2012-07-22 00:22, Justyna Vicky S. pisze:
> ...i co dalej?
>
> Kupiłam takie coś w słoiczku
> http://taotao.pl/produkty_taotao/k,2,warzywa/id,103,salatka_tajska_taotao.html
>
>
> Zasugerowałam się zawartością: kiełki fasoli mung, grzyby Mu-er,
> papryka, marchew.
> Pyszna do podjadania samodzielnie czy np. jako dodatek do kanapek.
>
> Ale chciałabym coś innego zrobić z wykorzystaniem tejże mieszanki. Co
> doradzicie, polecicie?
>
> Pozdrawiam,
>

Słynna sałatka na "winie" co sie nawinie.


napisał/a: ~Aicha 2012-07-22 12:18
W dniu 2012-07-22 00:22, Justyna Vicky S. pisze:

> ...i co dalej?

Kaffir, trawa cytrynowa, mleko kokosowe, sos rybny, pasta curry,
imbir... to tak na początek, żeby było bardziej po tajsku ;)

--
Nie ma na tym świecie bestii podobnej złej kobiecie, chociaż bowiem
wśród czworonogów lew jest najsroższy, a wśród wężów drakon najdzikszy,
to żadnego z nich nie można porównać ze złą kobietą. (Piotr Komes)
napisał/a: ~Justyna Vicky S." 2012-07-22 12:46

Użytkownik "Aha...." napisał w wiadomości
>>
>> Ale chciałabym coś innego zrobić z wykorzystaniem tejże mieszanki. Co
>> doradzicie, polecicie?
>>
>> Pozdrawiam,
>>
>
> Słynna sałatka na "winie" co sie nawinie.
>
>

To wiem, że najlepsze ;) Tylko szukam inspiracji, może coś ciekawego
zapodacie :) Bo jak nie to opróżnię słoiczek po prostu jako dodatek do
kanapki :)

Pozdrawiam

--
Justyna Vicky S.
napisał/a: ~Justyna Vicky S." 2012-07-22 12:46

Użytkownik "Aicha" napisał w wiadomości
>W dniu 2012-07-22 00:22, Justyna Vicky S. pisze:
>
>> ...i co dalej?
>
> Kaffir, trawa cytrynowa, mleko kokosowe, sos rybny, pasta curry, imbir...
> to tak na początek, żeby było bardziej po tajsku ;)

Nie musi być bardziej po tajsku ;) Po prostu szukam inspiracji do czego
dodać te warzywka. A jak nie znajdę to wciągnę bez dodatków ;)

Pozdrawiam,

--
Justyna Vicky S.
napisał/a: ~Aicha 2012-07-22 12:56
W dniu 2012-07-22 12:46, Justyna Vicky S. pisze:
>
> Użytkownik "Aicha" napisał w wiadomości
> news:jugk2i$1a8$1@usenet.news.interia.pl...
>> W dniu 2012-07-22 00:22, Justyna Vicky S. pisze:
>>
>>> ...i co dalej?
>>
>> Kaffir, trawa cytrynowa, mleko kokosowe, sos rybny, pasta curry,
>> imbir... to tak na początek, żeby było bardziej po tajsku ;)
>
> Nie musi być bardziej po tajsku ;) Po prostu szukam inspiracji do czego
> dodać te warzywka. A jak nie znajdę to wciągnę bez dodatków ;)

To może:
http://www.mniammniam.com/Sajgonki_po_seczuansku-13076p.html

--
Nie ma na tym świecie bestii podobnej złej kobiecie, chociaż bowiem
wśród czworonogów lew jest najsroższy, a wśród wężów drakon najdzikszy,
to żadnego z nich nie można porównać ze złą kobietą. (Piotr Komes)
napisał/a: ~medea 2012-07-22 22:16
W dniu 2012-07-22 00:22, Justyna Vicky S. pisze:
> ...i co dalej?
>
> Kupiłam takie coś w słoiczku
> http://taotao.pl/produkty_taotao/k,2,warzywa/id,103,salatka_tajska_taotao.html
>
>
> Zasugerowałam się zawartością: kiełki fasoli mung, grzyby Mu-er,
> papryka, marchew.
> Pyszna do podjadania samodzielnie czy np. jako dodatek do kanapek.
>
> Ale chciałabym coś innego zrobić z wykorzystaniem tejże mieszanki. Co
> doradzicie, polecicie?

Chyba jakieś ogóreczki i papryka tam też są, o ile dobrze widzę. Jeśli
tak, to potraktowałabym jako dodatek do hot-dogów.
A jeśli są same kiełki i te grzyby z odrobiną marchwi, to nie wiem, bo
sama mam podobny słoiczek i nie wiem, do czego zużyć. ;) Chyba jakąś
chińszczyznę można by zrobić. Podsmażyć kawałki kurczaka, wrzucić tę
sałatkę, trochę pomidorów, doprawić słodko-kwaśno (jeśli ktoś tak lubi)
i zjeść z ryżem.

Ewa
napisał/a: ~Justyna Vicky S." 2012-07-24 15:05

Użytkownik "medea" napisał w wiadomości
>W dniu 2012-07-22 00:22, Justyna Vicky S. pisze:
>> ...i co dalej?
>>
>> Kupiłam takie coś w słoiczku
>> http://taotao.pl/produkty_taotao/k,2,warzywa/id,103,salatka_tajska_taotao.html
>>
>> Zasugerowałam się zawartością: kiełki fasoli mung, grzyby Mu-er, papryka,
>> marchew.
>> Pyszna do podjadania samodzielnie czy np. jako dodatek do kanapek.
>>
>> Ale chciałabym coś innego zrobić z wykorzystaniem tejże mieszanki. Co
>> doradzicie, polecicie?
>
> Chyba jakieś ogóreczki i papryka tam też są, o ile dobrze widzę. Jeśli
> tak, to potraktowałabym jako dodatek do hot-dogów.

Ogórków tam nie ma. Tylko te podstawowe składniki co wymieniłam. Plus
przyprawy.

> A jeśli są same kiełki i te grzyby z odrobiną marchwi, to nie wiem, bo
> sama mam podobny słoiczek i nie wiem, do czego zużyć. ;) Chyba jakąś
> chińszczyznę można by zrobić. Podsmażyć kawałki kurczaka, wrzucić tę
> sałatkę, trochę pomidorów, doprawić słodko-kwaśno (jeśli ktoś tak lubi) i
> zjeść z ryżem.
>
Chyba tak zrobię niebawem. Bo stoi to i czeka na zmiłowanie. A czasu na
zabawę z sajgonkami niestety nie mam.
Pozdrawiam

--
Justyna Vicky S.