przepis_na_zawsze_żółty_naturalny_rosół

napisał/a: ~Stefan" 2012-06-25 14:31

Użytkownik "Ikselka" napisał w wiadomości
> Dnia Sun, 24 Jun 2012 20:53:59 +0200, medea napisał(a):
> E tam, Manchego to ja na śniadanie, obiad i kolację (kilkakrotnie
> kupowałam cały krąg, http://www.solera.pl/kategoria/22/sery), to i temu
> dam
> radę, a przynajmniej tańszy. Tyle że jeden i drugi w końcu na pewno nieźle
> idzie w... przy takiej ilości
>
>
> --
> XL
Bo się nie modlisz!
Odmawiaj zawsze: Dobry Boże spraw aby to jadło poszło w cyce a nie w d....
(biodra)
3x
pozdr
Stefan
PS Co smakuje, to nie szkodzi
napisał/a: ~Ikselka 2012-06-25 14:57
Dnia Mon, 25 Jun 2012 14:31:04 +0200, Stefan napisał(a):

> Użytkownik "Ikselka" napisał w wiadomości
> news:13ofbuc64cwys$.1c7cn5cx84b8g$.dlg@40tude.net...
>> Dnia Sun, 24 Jun 2012 20:53:59 +0200, medea napisał(a):
>> E tam, Manchego to ja na śniadanie, obiad i kolację (kilkakrotnie
>> kupowałam cały krąg, http://www.solera.pl/kategoria/22/sery), to i temu
>> dam
>> radę, a przynajmniej tańszy. Tyle że jeden i drugi w końcu na pewno nieźle
>> idzie w... przy takiej ilości
>>
>>
>> --
>> XL
> Bo się nie modlisz!
> Odmawiaj zawsze: Dobry Boże spraw aby to jadło poszło w cyce

Widzę, że się chłopski esteta odezwał...


--
XL
napisał/a: ~Stefan" 2012-06-25 15:32

Użytkownik "Ikselka" napisał w wiadomości
> Dnia Mon, 25 Jun 2012 14:31:04 +0200, Stefan napisał(a):
> Widzę, że się chłopski esteta odezwał...
>
>
> --
> XL
Jeśli łaska, to zwierzyniecki. My chłopoki ze Zwierzyńca mamy estetykę
wrodzoną. Bez wyglansowanych butów z domu się nie wychodziło.
pozdr
Stefan
napisał/a: ~Ikselka 2012-06-25 15:38
Dnia Mon, 25 Jun 2012 15:32:13 +0200, Stefan napisał(a):

> Użytkownik "Ikselka" napisał w wiadomości
> news:191h6vwfd8d64$.1t3l2gsqe7ome.dlg@40tude.net...
>> Dnia Mon, 25 Jun 2012 14:31:04 +0200, Stefan napisał(a):
>> Widzę, że się chłopski esteta odezwał...
>>
>>
>> --
>> XL
> Jeśli łaska, to zwierzyniecki. My chłopoki ze Zwierzyńca mamy estetykę
> wrodzoną. Bez wyglansowanych butów z domu się nie wychodziło.


Co jeszcze glansowaliście?


--
XL
napisał/a: ~Stefan" 2012-06-25 16:38

Użytkownik "Ikselka" napisał w wiadomości
> Dnia Mon, 25 Jun 2012 15:32:13 +0200, Stefan napisał(a):
>
>> Użytkownik "Ikselka" napisał w wiadomości
>> news:191h6vwfd8d64$.1t3l2gsqe7ome.dlg@40tude.net...
>>> Dnia Mon, 25 Jun 2012 14:31:04 +0200, Stefan napisał(a):
>>> Widzę, że się chłopski esteta odezwał...
>>>
>>>
>>> --
>>> XL
>> Jeśli łaska, to zwierzyniecki. My chłopoki ze Zwierzyńca mamy estetykę
>> wrodzoną. Bez wyglansowanych butów z domu się nie wychodziło.
>
>
> Co jeszcze glansowaliście?
>
>
> --
> XL
Domyśl się.
pozdr
Stefan
napisał/a: ~Ikselka 2012-06-25 17:07
Dnia Mon, 25 Jun 2012 16:38:29 +0200, Stefan napisał(a):

> Użytkownik "Ikselka" napisał w wiadomości
> news:xqdvoso9pu67$.1ul0mjbjlkt6i$.dlg@40tude.net...
>> Dnia Mon, 25 Jun 2012 15:32:13 +0200, Stefan napisał(a):
>>
>>> Użytkownik "Ikselka" napisał w wiadomości
>>> news:191h6vwfd8d64$.1t3l2gsqe7ome.dlg@40tude.net...
>>>> Dnia Mon, 25 Jun 2012 14:31:04 +0200, Stefan napisał(a):
>>>> Widzę, że się chłopski esteta odezwał...
>>>>
>>>>
>>>> --
>>>> XL
>>> Jeśli łaska, to zwierzyniecki. My chłopoki ze Zwierzyńca mamy estetykę
>>> wrodzoną. Bez wyglansowanych butów z domu się nie wychodziło.
>>
>>
>> Co jeszcze glansowaliście?
>>
>>
>> --
>> XL
> Domyśl się.
> pozdr

Brzydal!
333-)


--
XL
napisał/a: ~Karol Piotrowski 2012-07-01 02:10
On 22 Cze, 09:00, "Stefan" wrote:
> A szafranem można podbarwiać rosół? Często bywam w takiej super hiper
> knajpie u Zyiada (to taki znany w Krakowie Pakistańczyk) i szef kuchni
> opowiadał mi, ze często bulion jest podprawiany szczypteczką szafranu.
Fakt, ze kurkuma jest zwana 'szafranem indyjskim' bardzo pomaga w
opowiadaniu takich historii przez restauratorow :)
Ja w przypadku takich dan wychodze z zalozenia, ze jak rosol nie
wychodzi zolty, to znaczy, ze surowiec nie taki, wiec podbarwianie to
takie tuszowanie faktu, ze kura rosolowa byla kurczakiem z marketu i
miala za soba niewiele zycia, do tego na komercyjnej paszy. Takiej, co
by piers wyrosla jak trzeba i dalo sie potem z niej zrobic kotleta o
smaku mieszanki przypraw/fixu, ktorym sie ja posypalo:)

Pozdrawiam,
--
Karol Piotrowski