Nać rzodkiewki .

napisał/a: ~Ikselka 2011-10-24 01:58
Duszona a'la szpinak. Nie żartuję - pyszna.
Także w zupach:
http://allrecipes.pl/przepis/844/super-zupa-z-rzodkiewki.aspx
oraz wg przepisu na zupę szczawiową, oczywiście liście wstępnie uduszone na
maśle lub oliwie...


--
XL
napisał/a: ~jagr" 2011-10-25 08:39
> Duszona a'la szpinak. Nie żartuję - pyszna.
> Także w zupach:
> http://allrecipes.pl/przepis/844/super-zupa-z-rzodkiewki.aspx
> oraz wg przepisu na zupę szczawiową, oczywiście liście wstępnie uduszone
> na
> maśle lub oliwie...

My zjadamy jak sałatę, ze śmietaną.
Lepsza, niż sama rzodkiewka. Trochę kłują listki, ale to ich urok.
napisał/a: ~Ikselka 2011-10-25 12:58
Dnia Tue, 25 Oct 2011 08:39:25 +0200, jagr napisał(a):

>> Duszona a'la szpinak. Nie żartuję - pyszna.
>> Także w zupach:
>> http://allrecipes.pl/przepis/844/super-zupa-z-rzodkiewki.aspx
>> oraz wg przepisu na zupę szczawiową, oczywiście liście wstępnie uduszone
>> na
>> maśle lub oliwie...
>
> My zjadamy jak sałatę, ze śmietaną.
> Lepsza, niż sama rzodkiewka. Trochę kłują listki, ale to ich urok.

Zależy od odmiany i warunków uprawy - niektóre rzodkiewki mają gładkie
liscie, szczególnie kiedy miały zapewnioną dużą ilość wody podczas wzrostu.
--
XL
"Z drzew spadają czasem gałęzie. Ba, zdarza się, że trafią kogoś w głowę i
kaput. Czy z tego wynika, że mogę siedzieć z piłą na drzewie i czatować na
jakiegoś skurwysyna? Wytłumacz mi, przekonaj. Chętnie tak zrobię, znam paru
skurwysynów."
Anonim - przeciw zrównywaniu uśmiercania nadmiarowych zarodków w metodzie
in vitro z naturalnymi poronieniami
napisał/a: ~anatol 2011-10-25 23:22
Szalenie nam się podobały ogromne wiechcie kwitnących, liściastych
pędów jakiś rzep czy rzodkwi sprzedawanych w Lizbonie w olbrzymich
ilościach. Na zupę.

Ania