Na czym smażyć.

napisał/a: ~Fragile 2012-09-29 00:13
Dnia Fri, 28 Sep 2012 23:50:30 +0200, Fragile napisał(a):

> Dnia Fri, 28 Sep 2012 23:21:09 +0200, Chiron napisał(a):
>
>> Użytkownik "Ikselka" napisał w wiadomości
>> news:13amlub9px60f.13nrodc5bvsh1.dlg@40tude.net...
>>> Dnia Fri, 28 Sep 2012 18:53:23 +0200, Chiron napisał(a):
>>>
>>>> Użytkownik "JaMyszka" napisał w wiadomości
>>>> news:af1e59cc-ac27-409d-a6bf-4cf3fe9725dd@googlegroups.com...
>>>> W dniu piątek, 28 września 2012 00:28:31 UTC+2 użytkownik Ikselka
>>>> napisał:
>>>>> http://kotlet.tv/na-czym-smazyc
>>>>
>>>>>Byś zauważyła, że nie ma margaryny;p
>>>>>No i chociaż podała tabelę.
>>>>>A tak, to muszę to zrobić za Ciebie
>>>>
>>>>>Tłuszcz temperatura wrzenia/palenia °C
>>>>
>>>> No ale przegapiłaś najbardziej trwały z tłuszczów spożywczych
>>>> (temperaturowo)- o bardzo wysokiej temperaturze rozkładu. Miałem podać-
>>>> ale
>>>> pomyślałem, że na razie to będzie zagadka.Podpowiem, że raczej się jednak
>>>> na
>>>> nim nie smaży- )
>>>
>>> Ceresu nie ma, chociaż na nim się chyba raczej smaży...
>>
>> No to nie ceres. Podpowiedź: kiedyś, jak nie znano olejów z ropy- pełnił
>> (ze względu na wysoką temperaturę rozkładu) rolę oleju przekładniowego,
>> pracującego w wysokich temperaturach. Liczyłem, że KTOŚ z grupy odpowie-
>> może przeczyta i odpowie?))
>>
> Jeśli spożywczy, to strzelam - tran ;)
>
Albo nie. Gliceryna :)

Pozdrawiam,
M.
napisał/a: ~Ikselka 2012-09-29 00:27
Dnia Sat, 29 Sep 2012 00:13:13 +0200, Fragile napisał(a):

> Dnia Fri, 28 Sep 2012 23:50:30 +0200, Fragile napisał(a):
>
>> Dnia Fri, 28 Sep 2012 23:21:09 +0200, Chiron napisał(a):
>>
>>> Użytkownik "Ikselka" napisał w wiadomości
>>> news:13amlub9px60f.13nrodc5bvsh1.dlg@40tude.net...
>>>> Dnia Fri, 28 Sep 2012 18:53:23 +0200, Chiron napisał(a):
>>>>
>>>>> Użytkownik "JaMyszka" napisał w wiadomości
>>>>> news:af1e59cc-ac27-409d-a6bf-4cf3fe9725dd@googlegroups.com...
>>>>> W dniu piątek, 28 września 2012 00:28:31 UTC+2 użytkownik Ikselka
>>>>> napisał:
>>>>>> http://kotlet.tv/na-czym-smazyc
>>>>>
>>>>>>Byś zauważyła, że nie ma margaryny;p
>>>>>>No i chociaż podała tabelę.
>>>>>>A tak, to muszę to zrobić za Ciebie
>>>>>
>>>>>>Tłuszcz temperatura wrzenia/palenia °C
>>>>>
>>>>> No ale przegapiłaś najbardziej trwały z tłuszczów spożywczych
>>>>> (temperaturowo)- o bardzo wysokiej temperaturze rozkładu. Miałem podać-
>>>>> ale
>>>>> pomyślałem, że na razie to będzie zagadka.Podpowiem, że raczej się jednak
>>>>> na
>>>>> nim nie smaży- )
>>>>
>>>> Ceresu nie ma, chociaż na nim się chyba raczej smaży...
>>>
>>> No to nie ceres. Podpowiedź: kiedyś, jak nie znano olejów z ropy- pełnił
>>> (ze względu na wysoką temperaturę rozkładu) rolę oleju przekładniowego,
>>> pracującego w wysokich temperaturach. Liczyłem, że KTOŚ z grupy odpowie-
>>> może przeczyta i odpowie?))
>>>
>> Jeśli spożywczy, to strzelam - tran ;)
>>
> Albo nie. Gliceryna :)
>
> Pozdrawiam,
> M.

Gliceryna jest spożywcza?
;-PPP
--
XL Wartością jest autentyczność wnętrza - warto być nawet chamem, ale
takim, żeby każdy szukał twego towarzystwa.
(by XL)
napisał/a: ~Fragile 2012-09-29 00:33
Dnia Sat, 29 Sep 2012 00:27:36 +0200, Ikselka napisał(a):

> Dnia Sat, 29 Sep 2012 00:13:13 +0200, Fragile napisał(a):
>
>> Dnia Fri, 28 Sep 2012 23:50:30 +0200, Fragile napisał(a):
>>
>>> Dnia Fri, 28 Sep 2012 23:21:09 +0200, Chiron napisał(a):
>>>
>>>> Użytkownik "Ikselka" napisał w wiadomości
>>>> news:13amlub9px60f.13nrodc5bvsh1.dlg@40tude.net...
>>>>> Dnia Fri, 28 Sep 2012 18:53:23 +0200, Chiron napisał(a):
>>>>>
>>>>>> Użytkownik "JaMyszka" napisał w wiadomości
>>>>>> news:af1e59cc-ac27-409d-a6bf-4cf3fe9725dd@googlegroups.com...
>>>>>> W dniu piątek, 28 września 2012 00:28:31 UTC+2 użytkownik Ikselka
>>>>>> napisał:
>>>>>>> http://kotlet.tv/na-czym-smazyc
>>>>>>
>>>>>>>Byś zauważyła, że nie ma margaryny;p
>>>>>>>No i chociaż podała tabelę.
>>>>>>>A tak, to muszę to zrobić za Ciebie
>>>>>>
>>>>>>>Tłuszcz temperatura wrzenia/palenia °C
>>>>>>
>>>>>> No ale przegapiłaś najbardziej trwały z tłuszczów spożywczych
>>>>>> (temperaturowo)- o bardzo wysokiej temperaturze rozkładu. Miałem podać-
>>>>>> ale
>>>>>> pomyślałem, że na razie to będzie zagadka.Podpowiem, że raczej się jednak
>>>>>> na
>>>>>> nim nie smaży- )
>>>>>
>>>>> Ceresu nie ma, chociaż na nim się chyba raczej smaży...
>>>>
>>>> No to nie ceres. Podpowiedź: kiedyś, jak nie znano olejów z ropy- pełnił
>>>> (ze względu na wysoką temperaturę rozkładu) rolę oleju przekładniowego,
>>>> pracującego w wysokich temperaturach. Liczyłem, że KTOŚ z grupy odpowie-
>>>> może przeczyta i odpowie?))
>>>>
>>> Jeśli spożywczy, to strzelam - tran ;)
>>>
>> Albo nie. Gliceryna :)
>>
>> Pozdrawiam,
>> M.
>
> Gliceryna jest spożywcza?
> ;-PPP
>
Ale niejadalna ;P


Pozdrawiam,
M.
napisał/a: ~Ikselka 2012-09-29 00:33
Dnia Sat, 29 Sep 2012 00:33:11 +0200, Fragile napisał(a):

> Dnia Sat, 29 Sep 2012 00:27:36 +0200, Ikselka napisał(a):
>
>> Dnia Sat, 29 Sep 2012 00:13:13 +0200, Fragile napisał(a):
>>
>>> Dnia Fri, 28 Sep 2012 23:50:30 +0200, Fragile napisał(a):
>>>
>>>> Dnia Fri, 28 Sep 2012 23:21:09 +0200, Chiron napisał(a):
>>>>
>>>>> Użytkownik "Ikselka" napisał w wiadomości
>>>>> news:13amlub9px60f.13nrodc5bvsh1.dlg@40tude.net...
>>>>>> Dnia Fri, 28 Sep 2012 18:53:23 +0200, Chiron napisał(a):
>>>>>>
>>>>>>> Użytkownik "JaMyszka" napisał w wiadomości
>>>>>>> news:af1e59cc-ac27-409d-a6bf-4cf3fe9725dd@googlegroups.com...
>>>>>>> W dniu piątek, 28 września 2012 00:28:31 UTC+2 użytkownik Ikselka
>>>>>>> napisał:
>>>>>>>> http://kotlet.tv/na-czym-smazyc
>>>>>>>
>>>>>>>>Byś zauważyła, że nie ma margaryny;p
>>>>>>>>No i chociaż podała tabelę.
>>>>>>>>A tak, to muszę to zrobić za Ciebie
>>>>>>>
>>>>>>>>Tłuszcz temperatura wrzenia/palenia °C
>>>>>>>
>>>>>>> No ale przegapiłaś najbardziej trwały z tłuszczów spożywczych
>>>>>>> (temperaturowo)- o bardzo wysokiej temperaturze rozkładu. Miałem podać-
>>>>>>> ale
>>>>>>> pomyślałem, że na razie to będzie zagadka.Podpowiem, że raczej się jednak
>>>>>>> na
>>>>>>> nim nie smaży- )
>>>>>>
>>>>>> Ceresu nie ma, chociaż na nim się chyba raczej smaży...
>>>>>
>>>>> No to nie ceres. Podpowiedź: kiedyś, jak nie znano olejów z ropy- pełnił
>>>>> (ze względu na wysoką temperaturę rozkładu) rolę oleju przekładniowego,
>>>>> pracującego w wysokich temperaturach. Liczyłem, że KTOŚ z grupy odpowie-
>>>>> może przeczyta i odpowie?))
>>>>>
>>>> Jeśli spożywczy, to strzelam - tran ;)
>>>>
>>> Albo nie. Gliceryna :)
>>>
>>> Pozdrawiam,
>>> M.
>>
>> Gliceryna jest spożywcza?
>> ;-PPP
>>
> Ale niejadalna ;P
>
> Pozdrawiam,
> M.

Zawszeć to alkohol jednak ;-P
--
XL Wartością jest autentyczność wnętrza - warto być nawet chamem, ale
takim, żeby każdy szukał twego towarzystwa.
(by XL)
napisał/a: ~Fragile 2012-09-29 00:36
Dnia Sat, 29 Sep 2012 00:33:11 +0200, Fragile napisał(a):

> Dnia Sat, 29 Sep 2012 00:27:36 +0200, Ikselka napisał(a):
>
>> Dnia Sat, 29 Sep 2012 00:13:13 +0200, Fragile napisał(a):
>>
>>> Dnia Fri, 28 Sep 2012 23:50:30 +0200, Fragile napisał(a):
>>>
>>>> Dnia Fri, 28 Sep 2012 23:21:09 +0200, Chiron napisał(a):
>>>>
>>>>> Użytkownik "Ikselka" napisał w wiadomości
>>>>> news:13amlub9px60f.13nrodc5bvsh1.dlg@40tude.net...
>>>>>> Dnia Fri, 28 Sep 2012 18:53:23 +0200, Chiron napisał(a):
>>>>>>
>>>>>>> Użytkownik "JaMyszka" napisał w wiadomości
>>>>>>> news:af1e59cc-ac27-409d-a6bf-4cf3fe9725dd@googlegroups.com...
>>>>>>> W dniu piątek, 28 września 2012 00:28:31 UTC+2 użytkownik Ikselka
>>>>>>> napisał:
>>>>>>>> http://kotlet.tv/na-czym-smazyc
>>>>>>>
>>>>>>>>Byś zauważyła, że nie ma margaryny;p
>>>>>>>>No i chociaż podała tabelę.
>>>>>>>>A tak, to muszę to zrobić za Ciebie
>>>>>>>
>>>>>>>>Tłuszcz temperatura wrzenia/palenia °C
>>>>>>>
>>>>>>> No ale przegapiłaś najbardziej trwały z tłuszczów spożywczych
>>>>>>> (temperaturowo)- o bardzo wysokiej temperaturze rozkładu. Miałem podać-
>>>>>>> ale
>>>>>>> pomyślałem, że na razie to będzie zagadka.Podpowiem, że raczej się jednak
>>>>>>> na
>>>>>>> nim nie smaży- )
>>>>>>
>>>>>> Ceresu nie ma, chociaż na nim się chyba raczej smaży...
>>>>>
>>>>> No to nie ceres. Podpowiedź: kiedyś, jak nie znano olejów z ropy- pełnił
>>>>> (ze względu na wysoką temperaturę rozkładu) rolę oleju przekładniowego,
>>>>> pracującego w wysokich temperaturach. Liczyłem, że KTOŚ z grupy odpowie-
>>>>> może przeczyta i odpowie?))
>>>>>
>>>> Jeśli spożywczy, to strzelam - tran ;)
>>>>
>>> Albo nie. Gliceryna :)
>>>
>>> Pozdrawiam,
>>> M.
>>
>> Gliceryna jest spożywcza?
>> ;-PPP
>>
> Ale niejadalna ;P
>
Tfu, nie trująca, chciałam napisać :) Bo chyba przecież w spożywczym
przemyśle się ją stosuje :)

Pozdrawiam,
M.
napisał/a: ~Chiron" 2012-09-29 07:33
Użytkownik "Fragile" napisał w wiadomości
> Dnia Fri, 28 Sep 2012 23:21:09 +0200, Chiron napisał(a):
>
>> Użytkownik "Ikselka" napisał w wiadomości
>> news:13amlub9px60f.13nrodc5bvsh1.dlg@40tude.net...
>>> Dnia Fri, 28 Sep 2012 18:53:23 +0200, Chiron napisał(a):
>>>
>>>> Użytkownik "JaMyszka" napisał w wiadomości
>>>> news:af1e59cc-ac27-409d-a6bf-4cf3fe9725dd@googlegroups.com...
>>>> W dniu piątek, 28 września 2012 00:28:31 UTC+2 użytkownik Ikselka
>>>> napisał:
>>>>> http://kotlet.tv/na-czym-smazyc
>>>>
>>>>>Byś zauważyła, że nie ma margaryny;p
>>>>>No i chociaż podała tabelę.
>>>>>A tak, to muszę to zrobić za Ciebie
>>>>
>>>>>Tłuszcz temperatura wrzenia/palenia °C
>>>>
>>>> No ale przegapiłaś najbardziej trwały z tłuszczów spożywczych
>>>> (temperaturowo)- o bardzo wysokiej temperaturze rozkładu. Miałem podać-
>>>> ale
>>>> pomyślałem, że na razie to będzie zagadka.Podpowiem, że raczej się
>>>> jednak
>>>> na
>>>> nim nie smaży- )
>>>
>>> Ceresu nie ma, chociaż na nim się chyba raczej smaży...
>>
>> No to nie ceres. Podpowiedź: kiedyś, jak nie znano olejów z ropy-
>> pełnił
>> (ze względu na wysoką temperaturę rozkładu) rolę oleju przekładniowego,
>> pracującego w wysokich temperaturach. Liczyłem, że KTOŚ z grupy odpowie-
>> może przeczyta i odpowie?))
>>
> Jeśli spożywczy, to strzelam - tran ;)
>

https://www.youtube.com/watch?v=cDrXVHPeykQ

))


--

--
demokracja to rządy osłów, prowadzonych przez hieny
Arystoteles

Chiron
napisał/a: ~Chiron" 2012-09-29 07:33
Użytkownik "Fragile" napisał w wiadomości
> Dnia Fri, 28 Sep 2012 23:50:30 +0200, Fragile napisał(a):
>
>> Dnia Fri, 28 Sep 2012 23:21:09 +0200, Chiron napisał(a):
>>
>>> Użytkownik "Ikselka" napisał w wiadomości
>>> news:13amlub9px60f.13nrodc5bvsh1.dlg@40tude.net...
>>>> Dnia Fri, 28 Sep 2012 18:53:23 +0200, Chiron napisał(a):
>>>>
>>>>> Użytkownik "JaMyszka" napisał w wiadomości
>>>>> news:af1e59cc-ac27-409d-a6bf-4cf3fe9725dd@googlegroups.com...
>>>>> W dniu piątek, 28 września 2012 00:28:31 UTC+2 użytkownik Ikselka
>>>>> napisał:
>>>>>> http://kotlet.tv/na-czym-smazyc
>>>>>
>>>>>>Byś zauważyła, że nie ma margaryny;p
>>>>>>No i chociaż podała tabelę.
>>>>>>A tak, to muszę to zrobić za Ciebie
>>>>>
>>>>>>Tłuszcz temperatura wrzenia/palenia °C
>>>>>
>>>>> No ale przegapiłaś najbardziej trwały z tłuszczów spożywczych
>>>>> (temperaturowo)- o bardzo wysokiej temperaturze rozkładu. Miałem
>>>>> podać-
>>>>> ale
>>>>> pomyślałem, że na razie to będzie zagadka.Podpowiem, że raczej się
>>>>> jednak
>>>>> na
>>>>> nim nie smaży- )
>>>>
>>>> Ceresu nie ma, chociaż na nim się chyba raczej smaży...
>>>
>>> No to nie ceres. Podpowiedź: kiedyś, jak nie znano olejów z ropy-
>>> pełnił
>>> (ze względu na wysoką temperaturę rozkładu) rolę oleju przekładniowego,
>>> pracującego w wysokich temperaturach. Liczyłem, że KTOŚ z grupy odpowie-
>>> może przeczyta i odpowie?))
>>>
>> Jeśli spożywczy, to strzelam - tran ;)
>>
> Albo nie. Gliceryna :)
>
Na szczęście- pierwsza odpowiedź się liczy

--

--
demokracja to rządy osłów, prowadzonych przez hieny
Arystoteles

Chiron
napisał/a: ~Chiron" 2012-09-29 07:35
Użytkownik "Fragile" napisał w wiadomości
> Dnia Sat, 29 Sep 2012 00:27:36 +0200, Ikselka napisał(a):
>
>> Dnia Sat, 29 Sep 2012 00:13:13 +0200, Fragile napisał(a):
>>
>>> Dnia Fri, 28 Sep 2012 23:50:30 +0200, Fragile napisał(a):
>>>
>>>> Dnia Fri, 28 Sep 2012 23:21:09 +0200, Chiron napisał(a):
>>>>
>>>>> Użytkownik "Ikselka" napisał w wiadomości
>>>>> news:13amlub9px60f.13nrodc5bvsh1.dlg@40tude.net...
>>>>>> Dnia Fri, 28 Sep 2012 18:53:23 +0200, Chiron napisał(a):
>>>>>>
>>>>>>> Użytkownik "JaMyszka" napisał w wiadomości
>>>>>>> news:af1e59cc-ac27-409d-a6bf-4cf3fe9725dd@googlegroups.com...
>>>>>>> W dniu piątek, 28 września 2012 00:28:31 UTC+2 użytkownik Ikselka
>>>>>>> napisał:
>>>>>>>> http://kotlet.tv/na-czym-smazyc
>>>>>>>
>>>>>>>>Byś zauważyła, że nie ma margaryny;p
>>>>>>>>No i chociaż podała tabelę.
>>>>>>>>A tak, to muszę to zrobić za Ciebie
>>>>>>>
>>>>>>>>Tłuszcz temperatura wrzenia/palenia °C
>>>>>>>
>>>>>>> No ale przegapiłaś najbardziej trwały z tłuszczów spożywczych
>>>>>>> (temperaturowo)- o bardzo wysokiej temperaturze rozkładu. Miałem
>>>>>>> podać-
>>>>>>> ale
>>>>>>> pomyślałem, że na razie to będzie zagadka.Podpowiem, że raczej się
>>>>>>> jednak
>>>>>>> na
>>>>>>> nim nie smaży- )
>>>>>>
>>>>>> Ceresu nie ma, chociaż na nim się chyba raczej smaży...
>>>>>
>>>>> No to nie ceres. Podpowiedź: kiedyś, jak nie znano olejów z ropy-
>>>>> pełnił
>>>>> (ze względu na wysoką temperaturę rozkładu) rolę oleju
>>>>> przekładniowego,
>>>>> pracującego w wysokich temperaturach. Liczyłem, że KTOŚ z grupy
>>>>> odpowie-
>>>>> może przeczyta i odpowie?))
>>>>>
>>>> Jeśli spożywczy, to strzelam - tran ;)
>>>>
>>> Albo nie. Gliceryna :)
>>>
>>> Pozdrawiam,
>>> M.
>>
>> Gliceryna jest spożywcza?
>> ;-PPP
>>
> Ale niejadalna ;P

Gliceryna to alkohol, nie tłuszcz. No ale- jak pisałem- pierwsza odpowiedź
czyni Cię ZWYCIĘZCĄ!!!
--

--
demokracja to rządy osłów, prowadzonych przez hieny
Arystoteles

Chiron
napisał/a: ~khanula@gazeta.pl 2012-09-29 08:31
> No to nie ceres. Podpowiedź: kiedyś, jak nie znano olejów z ropy- pełnił
>
> (ze względu na wysoką temperaturę rozkładu) rolę oleju przekładniowego,
>
> pracującego w wysokich temperaturach. Liczyłem, że KTOŚ z grupy odpowie-
>
> może przeczyta i odpowie?))


olej rycynowy?
napisał/a: ~JaMyszka 2012-09-29 08:42
W dniu piątek, 28 września 2012 23:17:25 UTC+2 użytkownik Chiron napisał:
> [...]
> >Panie, ja nic nie wiem! Ja tu sprzątam!
> No a z kim można tu sobie załatwić taka posadę? Może jakieś inne też wakują?
>

" A on swoje..."

Pierwsze drzwi na lewo to kadry...
A następne - to do prezesa;p
;)

--
Pozdrawiam :)
JM
http://www.bykom-stop.avx.pl/index.html
Bezpieczny wolontariat (Nobel?): http://zwijaj.pl/
napisał/a: ~JaMyszka 2012-09-29 08:58
W dniu sobota, 29 września 2012 07:33:09 UTC+2 użytkownik Chiron napisał:
> > [...]
> > Je�li spo�ywczy, to strzelam - tran ;)
> https://www.youtube.com/watch?v=cDrXVHPeykQ
> ))

Nie mam nic przeciwko oklaskom:)
Czemu nie kojarzyłam go z tłuszczem?
Bo tran to nie oliwa, tylko sok z wieloryba;p

--
Pozdrawiam :)
JM
http://www.bykom-stop.avx.pl/index.html
Bezpieczny wolontariat (Nobel?): http://zwijaj.pl/
napisał/a: ~Chiron" 2012-09-29 10:20
Użytkownik "JaMyszka" napisał w wiadomości
W dniu piątek, 28 września 2012 23:17:25 UTC+2 użytkownik Chiron napisał:
>> [...]
>> >Panie, ja nic nie wiem! Ja tu sprzątam!
>> No a z kim można tu sobie załatwić taka posadę? Może jakieś inne też
>> wakują?
>>

>" A on swoje..."

>Pierwsze drzwi na lewo to kadry...
>A następne - to do prezesa;p
>;)

" Ja tu się chcę zakolegować, a ta mnie z góry łup!..."

dziękuję serdecznię za wyczerpującą informacyję

--

--
demokracja to rządy osłów, prowadzonych przez hieny
Arystoteles

Chiron