mięso_z_markietu_-_'sztywne'

napisał/a: ~lamia" 2012-04-07 18:55
zdarzyło mi się dwa razy (dość wyjątkowo) zakupić filet kurczaka w
markecie - taki na tacce:
Zwróciło moją uwagę, że mięso jest sztywne, normalnie świeża pierś kurczęcia
jest 'lejąca się w ręku' (no przynjamniej wiotka) - a te tackowe było
sztywne jak nie z złapać. Coś oni robią z tym mięsem? Myslałam że jest
podmrożone - ale nie, na drugi dzień z lodówki było takie samo.


może to oczywiście nic nie znaczyć ..... ..

napisał/a: ~Dariusz_K._Ładziak 2012-04-07 19:03
Użytkownik lamia napisał:
> zdarzyło mi się dwa razy (dość wyjątkowo) zakupić filet kurczaka w
> markecie - taki na tacce:
> Zwróciło moją uwagę, że mięso jest sztywne, normalnie świeża pierś
> kurczęcia jest 'lejąca się w ręku' (no przynjamniej wiotka) - a te
> tackowe było sztywne jak nie z złapać. Coś oni robią z tym mięsem?
> Myslałam że jest podmrożone - ale nie, na drugi dzień z lodówki było
> takie samo.

Po dwóch moczeniach w podchlorynie sodu (d. Bielinka, obecnie
Domestos...) każde mięso będzie sztywne.

--
Darek
napisał/a: ~lamia" 2012-04-07 19:10
""Dariusz K. Ładziak"" wrote in message
> Po dwóch moczeniach w podchlorynie sodu (d. Bielinka, obecnie

o KURCZĘ !
:/






napisał/a: ~Stokrotka" 2012-04-08 22:05


> zdarzyło mi się dwa razy (dość wyjątkowo) zakupić filet kurczaka w
> markecie - taki na tacce:
> Zwróciło moją uwagę, że mięso jest sztywne, normalnie świeża pierś
> kurczęcia jest 'lejąca się w ręku' (no przynjamniej wiotka) - a te tackowe
> było sztywne jak nie z złapać. Coś oni robią z tym mięsem? Myslałam że
> jest podmrożone - ale nie, na drugi dzień z lodówki było takie samo.

Nigdy takiej nie kupuję, ale może miąło nie wykrojoną hżąstkę pszy mostku?

--
(tekst w nowej ortografi: óu, chh, rzż lub sz, -ii -i)
Ortografia to NAWYK, często nielogiczny, ktury ludzie ociężali umysłowo,
nażucają bezmyślnie następnym pokoleniom.
http://reforma.ortografi.w.interia.pl/
napisał/a: ~serwessa" 2012-04-09 10:34

Użytkownik "Stokrotka" napisał w wiadomości


> nie wykrojoną hżąstkę pszy mostku?

padłam! ;) hżąstka mnie rozczula. ale czemu właściwie nie hżonztka?

napisał/a: ~KRZYZAK 2012-04-25 01:06
Dnia Sat, 7 Apr 2012 18:55:23 +0200, lamia napisał(a):

> Zwróciło moją uwagę, że mięso jest sztywne, normalnie świeża pierś kurczęcia
> jest 'lejąca się w ręku'

Nieprawda. Mieso swiezo ubitego kuraka jest dosc sprezyste, przyjemne w
dotyku, przekroj suchy. W zadnym wypadku lejace.

--
usenet jest dla mieczakow
#pregierz - najlepszy kanal wsrod mezczyzn
(irc.freenode.net)