Kuwertura dobra?

napisał/a: ~Ikselka 2012-07-20 01:00
Jaka i gdzie?
--
XL
napisał/a: ~Qrczak" 2012-07-20 08:51
Dnia dzisiejszego nieboze Ikselka wylazlo do ludzi i marudzi:
>
> Jaka i gdzie?

Lidlowskiej próbowalas?

qr.a
napisał/a: ~medea 2012-07-20 09:54
W dniu 2012-07-20 01:00, Ikselka pisze:
> Jaka i gdzie?

Sama kiedyś polecałaś tę z Lidla.

Ja używam po prostu czekolady. Nie każda się nadaje (najgorsza jest
chyba z Wedla), ale ta Bellarom z Lidla albo Wawel dają radę.

Ewa
napisał/a: ~Bozena" 2012-07-20 10:03
"Ikselka" wrote in message
| Jaka i gdzie?


W profesjonalnej pracowni czekoladek uzywaja czekolady tej firmy:
http://szokolada.pl/callebaut-m-2.html
Jest ok.

Bozena.
napisał/a: ~Ikselka 2012-07-20 10:50
Dnia Fri, 20 Jul 2012 08:51:05 +0200, Qrczak napisał(a):

> Dnia dzisiejszego nieboze Ikselka wylazlo do ludzi i marudzi:
>>
>> Jaka i gdzie?
>
> Lidlowskiej próbowalas?
>

Tak, nawet kiedyś ją polecałam, ale chciałabym taka "profesjonalną", a nie
wiem, gdzie kupić i jaką.


--
XL
napisał/a: ~Ikselka 2012-07-20 10:53
Dnia Fri, 20 Jul 2012 09:54:45 +0200, medea napisał(a):

> W dniu 2012-07-20 01:00, Ikselka pisze:
>> Jaka i gdzie?
>
> Sama kiedyś polecałaś tę z Lidla.

Owszem, jest bardzo dobra, ale w programach kulinarnych widzę, ze używają
jakiejś innje, ciekawi mnie, jakiej - wydaje mi się, ze to jakaś specjalna,
"profesjonalna", czy co?

> Ja używam po prostu czekolady. Nie każda się nadaje (najgorsza jest
> chyba z Wedla),

Oj tak, wedlowska czekolada jest dla mnie niejadalna, nie wiem, co oni
porobili z tymi swoimi recepturami - za socjalizmu były ok.

> ale ta Bellarom z Lidla albo Wawel dają radę.


Bellarom z Lidla jest super każda - niesteeeeeeeety
--
XL
napisał/a: ~Ikselka 2012-07-20 10:58
Dnia Fri, 20 Jul 2012 10:03:54 +0200, Bozena napisał(a):

> W profesjonalnej pracowni czekoladek uzywaja czekolady tej firmy:
> http://szokolada.pl/callebaut-m-2.html

Belgijska czekolada każda jest super! Dziękuję Ci bardzo za ten link,
własnie o to mi chodziło! - spore ilosci i w granulkach ułatwiających
dozowanie i obróbkę cieplną
--
XL
napisał/a: ~Waldemar Krzok 2012-07-20 11:09
Ikselka wrote:

> Dnia Fri, 20 Jul 2012 09:54:45 +0200, medea napisał(a):
>
>> W dniu 2012-07-20 01:00, Ikselka pisze:
>>> Jaka i gdzie?
>>
>> Sama kiedyś polecałaś tę z Lidla.
>
> Owszem, jest bardzo dobra, ale w programach kulinarnych widzę, ze używają
> jakiejś innje, ciekawi mnie, jakiej - wydaje mi się, ze to jakaś
> specjalna, "profesjonalna", czy co?
>
>> Ja używam po prostu czekolady. Nie każda się nadaje (najgorsza jest
>> chyba z Wedla),
>
> Oj tak, wedlowska czekolada jest dla mnie niejadalna, nie wiem, co oni
> porobili z tymi swoimi recepturami - za socjalizmu były ok.

Może ci się smak zmienił na kapitalistyczny?

Waldek


--
My jsme Borgové. Sklopte štíty a vzdejte se. Odpor je marný.
napisał/a: ~Bożena 2012-07-20 11:39
"Ikselka" wrote in message
|
| Belgijska czekolada każda jest super! Dziękuję Ci bardzo za ten link,
| własnie o to mi chodziło! - spore ilosci i w granulkach ułatwiających
| dozowanie i obróbkę cieplną

Proszę bardzo.
Link pierwszy z brzegu z google, więc nie wiem, co to za sklep, ale w sieci
jest tego sporo, więc bez trudu znajdziesz korzystną cenę.

Bożena.
napisał/a: ~Qrczak" 2012-07-20 12:46
Dnia dzisiejszego niebożę Ikselka wylazło do ludzi i marudzi:
> Dnia Fri, 20 Jul 2012 09:54:45 +0200, medea napisał(a):
>> W dniu 2012-07-20 01:00, Ikselka pisze:
>>> Jaka i gdzie?
>>
>> Sama kiedyś polecałaś tę z Lidla.
>
> Owszem, jest bardzo dobra, ale w programach kulinarnych widzę, ze używają
> jakiejś innje, ciekawi mnie, jakiej - wydaje mi się, ze to jakaś
> specjalna, "profesjonalna", czy co?

Oni tam wszystkiego bardziej profesjonalnego używają. Albo żeby ładniej
wyglądało. Albo product placement.

qr.a
napisał/a: ~medea 2012-07-20 13:42
W dniu 2012-07-20 10:58, Ikselka pisze:
> Dnia Fri, 20 Jul 2012 10:03:54 +0200, Bozena napisał(a):
>
>> W profesjonalnej pracowni czekoladek uzywaja czekolady tej firmy:
>> http://szokolada.pl/callebaut-m-2.html
> Belgijska czekolada każda jest super! Dziękuję Ci bardzo za ten link,
> własnie o to mi chodziło! - spore ilosci i w granulkach ułatwiających
> dozowanie i obróbkę cieplną

Te czekolady wyglądają rzeczywiście imponująco, ale ich ceny także. ;)

Ewa
napisał/a: ~medea 2012-07-20 13:43
W dniu 2012-07-20 11:09, Waldemar Krzok pisze:
> Ikselka wrote:
>
>> Dnia Fri, 20 Jul 2012 09:54:45 +0200, medea napisał(a):
>>
>>> W dniu 2012-07-20 01:00, Ikselka pisze:
>>>> Jaka i gdzie?
>>> Sama kiedyś polecałaś tę z Lidla.
>> Owszem, jest bardzo dobra, ale w programach kulinarnych widzę, ze używają
>> jakiejś innje, ciekawi mnie, jakiej - wydaje mi się, ze to jakaś
>> specjalna, "profesjonalna", czy co?
>>
>>> Ja używam po prostu czekolady. Nie każda się nadaje (najgorsza jest
>>> chyba z Wedla),
>> Oj tak, wedlowska czekolada jest dla mnie niejadalna, nie wiem, co oni
>> porobili z tymi swoimi recepturami - za socjalizmu były ok.
> Może ci się smak zmienił na kapitalistyczny?

Chyba jednak ich czekolada znacznie się pogorszyła.

Z polskich czekolad obecnie najlepiej IMO wypadają jeszcze Wawel i
Goplana. Ciekawe, jak długo.

Ewa