kabanosy z biedry
napisał/a:
~Diabełson
2011-09-18 20:17
Wuwuzelina za smak, ale piętno za wilgotność, powinny powisieć ze 3 dni
na haku ale pewnie nie doczekają :D
Kabanosy firmy "Krakus" poprawiły się znacznie i nie wali od nich jak
poprzednio hydrolizatem białkowym czyli bulionem :]
Ok 11 pln za 280 g tez jest do przyjęcia, jak również brak tłuszczu.
W sam raz na zagrychę, albo zamiast obiadu czy kolacji :)
--
F'pockokah az przytópęm
na haku ale pewnie nie doczekają :D
Kabanosy firmy "Krakus" poprawiły się znacznie i nie wali od nich jak
poprzednio hydrolizatem białkowym czyli bulionem :]
Ok 11 pln za 280 g tez jest do przyjęcia, jak również brak tłuszczu.
W sam raz na zagrychę, albo zamiast obiadu czy kolacji :)
--
F'pockokah az przytópęm
napisał/a:
~Andy_Niwiński
2011-09-18 21:09
"DiabeĹson" schrieb im Newsbeitrag
> Wuwuzelina za smak, ale piÄtno za wilgotnoĹÄ, powinny powisieÄ ze 3 dni na
> haku ale pewnie nie doczekajÄ :D
> Kabanosy firmy "Krakus" poprawiĹy siÄ znacznie i nie wali od nich jak
> poprzednio hydrolizatem biaĹkowym czyli bulionem :]
> Ok 11 pln za 280 g tez jest do przyjÄcia, jak rĂłwnieĹź brak tĹuszczu.
> W sam raz na zagrychÄ, albo zamiast obiadu czy kolacji :)
No, do tego ogĂłreczek z beczki i BiaĹa ĹťubrĂłweczka z zamraĹźalnika. Taka
oleiĹcie nalewajÄ ca sie do kielonka.....
napisał/a:
~Ghost"
2011-09-18 21:29
UĹźytkownik "Andy NiwiĹski" napisaĹ w wiadomoĹci
>
> "DiabeĹson" schrieb im Newsbeitrag
> news:hBqdq.7617$4u6.903@newsfe16.ams2...
>> Wuwuzelina za smak, ale piÄtno za wilgotnoĹÄ, powinny powisieÄ ze 3 dni
>> na haku ale pewnie nie doczekajÄ :D
>> Kabanosy firmy "Krakus" poprawiĹy siÄ znacznie i nie wali od nich jak
>> poprzednio hydrolizatem biaĹkowym czyli bulionem :]
>> Ok 11 pln za 280 g tez jest do przyjÄcia, jak rĂłwnieĹź brak tĹuszczu.
>> W sam raz na zagrychÄ, albo zamiast obiadu czy kolacji :)
>
> No, do tego ogĂłreczek z beczki
fuj
napisał/a:
~Andy_Niwiński
2011-09-18 23:07
"Ghost" schrieb im Newsbeitrag
>
> UĹźytkownik "Andy NiwiĹski" napisaĹ w wiadomoĹci
> news:j55fm9$shq$1@dont-email.me...
>>
>> "DiabeĹson" schrieb im Newsbeitrag
>> news:hBqdq.7617$4u6.903@newsfe16.ams2...
>>> Wuwuzelina za smak, ale piÄtno za wilgotnoĹÄ, powinny powisieÄ ze 3 dni
>>> na haku ale pewnie nie doczekajÄ :D
>>> Kabanosy firmy "Krakus" poprawiĹy siÄ znacznie i nie wali od nich jak
>>> poprzednio hydrolizatem biaĹkowym czyli bulionem :]
>>> Ok 11 pln za 280 g tez jest do przyjÄcia, jak rĂłwnieĹź brak tĹuszczu.
>>> W sam raz na zagrychÄ, albo zamiast obiadu czy kolacji :)
>>
>> No, do tego ogĂłreczek z beczki
>
> fuj
A co ci fuj?
napisał/a:
~Ghost"
2011-09-19 09:09
UĹźytkownik "Andy NiwiĹski" napisaĹ w wiadomoĹci
>
> "Ghost" schrieb im Newsbeitrag
> news:j55gtp$k38$1@mx1.internetia.pl...
>>
>> UĹźytkownik "Andy NiwiĹski" napisaĹ w wiadomoĹci
>> news:j55fm9$shq$1@dont-email.me...
>>>
>>> "DiabeĹson" schrieb im Newsbeitrag
>>> news:hBqdq.7617$4u6.903@newsfe16.ams2...
>>>> Wuwuzelina za smak, ale piÄtno za wilgotnoĹÄ, powinny powisieÄ ze 3 dni
>>>> na haku ale pewnie nie doczekajÄ :D
>>>> Kabanosy firmy "Krakus" poprawiĹy siÄ znacznie i nie wali od nich jak
>>>> poprzednio hydrolizatem biaĹkowym czyli bulionem :]
>>>> Ok 11 pln za 280 g tez jest do przyjÄcia, jak rĂłwnieĹź brak tĹuszczu.
>>>> W sam raz na zagrychÄ, albo zamiast obiadu czy kolacji :)
>>>
>>> No, do tego ogĂłreczek z beczki
>>
>> fuj
> A co ci fuj?
A co skomentowalem?
napisał/a:
~Andy_Niwiński
2011-09-19 10:40
"Ghost" >>>>
>>>> No, do tego ogĂłreczek z beczki
>>>
>>> fuj
>> A co ci fuj?
>
> A co skomentowalem?
Ok, Ĺşle zapytaĹem - a czemu Ci fuj?
napisał/a:
~Ghost"
2011-09-19 11:13
UĹźytkownik "Andy NiwiĹski" napisaĹ w wiadomoĹci
>
> "Ghost" >>>>
>
>>>>> No, do tego ogĂłreczek z beczki
>>>>
>>>> fuj
>>> A co ci fuj?
>>
>> A co skomentowalem?
> Ok, Ĺşle zapytaĹem - a czemu Ci fuj?
Bo nie lubie?
napisał/a:
~Andy_Niwiński
2011-09-19 13:02
"Ghost" schrieb im Newsbeitrag
>
> UĹźytkownik "Andy NiwiĹski" napisaĹ w wiadomoĹci
> news:j56v67$li7$1@dont-email.me...
>>
>> "Ghost" >>>>
>>
>>>>>> No, do tego ogĂłreczek z beczki
>>>>>
>>>>> fuj
>>>> A co ci fuj?
>>>
>>> A co skomentowalem?
>> Ok, Ĺşle zapytaĹem - a czemu Ci fuj?
>
> Bo nie lubie?
ZmroĹźonej wĂłdki teĹź? Czy moĹźe jesteĹ z generacji "whisky-cola"?
napisał/a:
~wolim
2011-09-19 13:26
W dniu 2011-09-19 13:02, Andy Niwiński pisze:
>>
>> Bo nie lubie?
> Zmrożonej wódki też? Czy może jesteś z generacji "whisky-cola"?
Ja też nie lubię zmrożonej wódki, tzn. takiej zmrożonej do konsystencji
oleju. Idealna temperatura wódki jest wtedy, gdy ma jeszcze ładną
przejrzystą, krystaliczną konsystencję, ale po wlaniu do kieliszka na
jego ściankach pojawia się rosa :)
Pozdrawiam,
MW
>>
>> Bo nie lubie?
> Zmrożonej wódki też? Czy może jesteś z generacji "whisky-cola"?
Ja też nie lubię zmrożonej wódki, tzn. takiej zmrożonej do konsystencji
oleju. Idealna temperatura wódki jest wtedy, gdy ma jeszcze ładną
przejrzystą, krystaliczną konsystencję, ale po wlaniu do kieliszka na
jego ściankach pojawia się rosa :)
Pozdrawiam,
MW
napisał/a:
~Ghost"
2011-09-19 13:53
UĹźytkownik "Andy NiwiĹski" napisaĹ w wiadomoĹci
>
> "Ghost" schrieb im Newsbeitrag
> news:j5716k$psi$1@mx1.internetia.pl...
>>
>> UĹźytkownik "Andy NiwiĹski" napisaĹ w wiadomoĹci
>> news:j56v67$li7$1@dont-email.me...
>>>
>>> "Ghost" >>>>
>>>
>>>>>>> No, do tego ogĂłreczek z beczki
>>>>>>
>>>>>> fuj
>>>>> A co ci fuj?
>>>>
>>>> A co skomentowalem?
>>> Ok, Ĺşle zapytaĹem - a czemu Ci fuj?
>>
>> Bo nie lubie?
> ZmroĹźonej wĂłdki teĹź? Czy moĹźe jesteĹ z generacji "whisky-cola"?
Jestem z gatunku nieprzepadajacych za wĂłdÄ . Ale pamietam czasy gdy kazdego
pierwszego i pietnastego stada roboli zataczaly sie na ulicach badz polegaly
na lawkach, trawnikach, chodnikach. Czy jestes z tej generacji, albo
przynajmniej ta generacja wyszlifowala Ci gust trunkowy?
napisał/a:
~Andy_Niwiński
2011-09-19 16:03
"Ghost" >>> Bo nie lubie?
>> ZmroĹźonej wĂłdki teĹź? Czy moĹźe jesteĹ z generacji "whisky-cola"?
>
> Jestem z gatunku nieprzepadajacych za wĂłdÄ . Ale pamietam czasy gdy kazdego
> pierwszego i pietnastego stada roboli zataczaly sie na ulicach badz
> polegaly na lawkach, trawnikach, chodnikach. Czy jestes z tej generacji,
> albo przynajmniej ta generacja wyszlifowala Ci gust trunkowy?
A wyobraĹź sobie, Ĺźe to Tobie ta wyĹźej wymieniona generacja zafaĹszowaĹa
poglÄ d. W tamtych czasach (mam na myĹli PRL) alkoholu nie pijaĹem pod ĹźadnÄ
postacia. A koniec PRL powitaĹem majÄ c 28 lat, wiÄc nie dlatego, Ĺźe mi matka
w smoczku wĂłdki nie podawaĹa :) Ale wĹaĹnie jak juĹź w wieku ok 40 lat
zaczÄ Ĺem "spoĹźywaÄ" to szybko siÄ nauczyĹem, Ĺźe lepiej piÄ tylko "czyste"
alkohole. A najwyĹźszÄ klasÄ czystego alkoholu jest wĹaĹnie WĂDKA. WĂDKA nie
"wĂłda", jak napisaĹeĹ. Otóş wyobraĹş sobie, Ĺźe sÄ jeszcze ludzie, ktĂłrzy
potrafiÄ piÄ alkohol w towarzystwie dla przyjemnoĹci, w iloĹciach, ktĂłre tej
przyjemnoĹci sprzyjajÄ . Ĺťe sÄ jeszcze na Ĺwiecie POLACY, ktĂłrzy nie muszÄ
piÄ dotÄ d, dopĂłki nie spadnÄ pod stĂłĹ, albo zarzygajÄ caĹa okolicÄ lub teĹź
zacznÄ atakowaÄ wszystko co sie rusza. Co wcale nie oznacza, Ĺźe nie
potrafimy w czterech jednego wieczoru opróşniÄ dwĂłch litrowych flaszeczek. A
potem grzecznie pĂłjĹÄ spaÄ i rano wstaÄ be bĂłlu gĹowy, czy teĹź inynch
sensacji. Dlatego padĹo moje pytanie o "whiski-cola", bo pijÄ cy to gĂłwno
najczÄĹciej cierpiÄ caĹy nastÄpny dzieĹ na wszelakie sensacje
ĹźoĹÄ dkowo-bĂłlogĹowowe (kacem powszechnie zwane).
napisał/a:
~Andy_Niwiński
2011-09-19 16:12
"wolim" schrieb im Newsbeitrag
>W dniu 2011-09-19 13:02, Andy NiwiĹski pisze:
>
>>>
>>> Bo nie lubie?
>> ZmroĹźonej wĂłdki teĹź? Czy moĹźe jesteĹ z generacji "whisky-cola"?
>
> Ja teĹź nie lubiÄ zmroĹźonej wĂłdki, tzn. takiej zmroĹźonej do konsystencji
> oleju. Idealna temperatura wĂłdki jest wtedy, gdy ma jeszcze ĹadnÄ
> przejrzystÄ , krystalicznÄ konsystencjÄ, ale po wlaniu do kieliszka na jego
> Ĺciankach pojawia siÄ rosa :)
>
> Pozdrawiam,
> MW
>
Nie, nie, zmroĹźona wĂłdka to w moim pojÄciu oleista konsystencja a nie barwa.
OczywiĹcie, Ĺźe musi byÄ jeszcze w fazie krystalicznej czystoĹci. WyjÄta z
zamraĹźarki wĂłdeczka lÄ duje w wiaderku z lodem i podawana jest w jedyny
wĹaĹciwy sposĂłb - czyĹciutka i odpowiednio chĹodna. No i tak jak mĂłwisz -
rosa na szkle po wlaniu.