Jedzonko_dla_najmłodszych

napisał/a: ~Artustas 2012-02-26 22:30
Mam 8 miesięczne dziewcze, pomału zaczynamy podawać własne jadło >>
odstawianie kupczych wynalazków.
Macie może jakieś sprawdzone dobre przepisy na "własnej produkcji"
jedzonko dla takiego dziecka?.
W zasadzie je to co my, ostatnio spaghetti, zupki pomidorowe, krupnik
itd.- oczywiście w prawidłowej konsystencji i przyprawami na ten
wiek:)
Trzecia latorośl, a ja chyba już zbyt leniwy albo za bardzo
zaabsorbowany innymi sprawami aby samodzielnie wymyślać jej jadełko:)
napisał/a: ~czeremcha 2012-02-27 09:14
On 26 Lut, 22:30, Artustas wrote:

> W zasadzie je to co my, ostatnio spaghetti, zupki pomidorowe, krupnik
> itd.- oczywiście w prawidłowej konsystencji i przyprawami na ten
> wiek:)

Idziesz w dobrą stronę - i tak trzymaj

Ania
napisał/a: ~KRZYZAK 2012-03-01 11:59
Dnia Sun, 26 Feb 2012 13:30:49 -0800 (PST), Artustas napisał(a):

> Macie może jakieś sprawdzone dobre przepisy na "własnej produkcji"
> jedzonko dla takiego dziecka?.

Moje dzieci uwielbialy ( i dalej tak jest) paste z wedzonej makreli. Bardzo
prosta - na kg makreli kostka masla i 3 lyzeczki przecieru pomidorowego. Na
poczatku nie dodawalem cebuli, ale przekonalem sie, ze nie szkodzi i nie
powoduje wzdec.
Dorsz skropiony cytryna ugotowany na parze.
Pamietaj o rybach. Podobno dzieki nim przetrwal nasz gatunek:)
Odgrywaja tez istotna role w okresie dojrzewania chlopcow.

--
usenet jest dla mieczakow
#pregierz - najlepszy kanal wsrod mezczyzn
(irc.freenode.net)
napisał/a: ~Stokrotka" 2012-03-04 22:11

> Dorsz skropiony cytryna ugotowany na parze.
A skąd ty masz takiego świeżego dorsza,
że wystarczu mu ugotowanie na paże, żeby był bezpieczny?


--
(tekst w nowej ortografi: óu, chh, rzż lub sz, -ii -i)
Ortografia to NAWYK, często nielogiczny, ktury ludzie ociężali umysłowo,
nażucają bezmyślnie następnym pokoleniom.
http://reforma.ortografi.w.interia.pl/
napisał/a: ~Ikselka 2012-03-04 22:28
Dnia Sun, 4 Mar 2012 22:11:32 +0100, Stokrotka napisał(a):

>> Dorsz skropiony cytryna ugotowany na parze.
> A skąd ty masz takiego świeżego dorsza,
> że wystarczu mu ugotowanie na paże, żeby był bezpieczny?

Para ma temperaturę bardzo wysoką, kiedy jest odpowiednio "wyprodukowana" -
np parowary są obecnie bardzo powszechne. Sama własnie kupiłam niedawno
córce i bardzo chwali, gotuje w nim niemal codziennie, szczególnie ryby i
warzywa są pyszne:
http://www.electro.pl/produkt-parowar_tefal_vs4003_vitacuisine_compact-304238,129.html#show_description

Dlatego kupiłam i sobie, nieco inny, jutro odbieram:
http://www.euro.com.pl/parowary/tefal-vc4003-vitamin-.bhtml
--

XL będzie zdrowiej