Farsz

napisał/a: ~Aicha 2012-02-27 23:29
W dniu 2012-02-27 22:12, czeremcha pisze:

>> A w czym gotujesz rybne? Zasadzam się na maszynkę do mięsa wreszcie... :)
>
> Albo w wywarze z cebuli /średnia główka pocięta na ćwiartki plus liść
> laurowy, ziele ang., pieprz i sól/, albo z kostki rybnej.

Tej drugiej szukam od dłuższego czasu bez powodzenia. Chyba muszę
poszerzyć spektrum odwiedzanych sklepów :)

--
Nie ma na tym świecie bestii podobnej złej kobiecie, chociaż bowiem
wśród czworonogów lew jest najsroższy, a wśród wężów drakon najdzikszy,
to żadnego z nich nie można porównać ze złą kobietą. (Piotr Komes)
napisał/a: ~Aicha 2012-02-27 23:31
W dniu 2012-02-27 22:51, Ikselka pisze:

> Ja też jadłam z pluckami, u cioci, i to wiele razy. I wiedziałam z czego
> jest nadzienia, i mi pierogi super smakowały, boskie były.
> Jednak w kwestii samodzielnego zrobienia mam "blok" na etapie żtp wstępnym
> - kupowania, widoku i macania tych płucek, krojenia, gotowania, mielenia...
> 3-P

Już wiem, co zrobię w dziewiczym kursie przyszłej maszynki! ;PPP

--
Nie ma na tym świecie bestii podobnej złej kobiecie, chociaż bowiem
wśród czworonogów lew jest najsroższy, a wśród wężów drakon najdzikszy,
to żadnego z nich nie można porównać ze złą kobietą. (Piotr Komes)
napisał/a: ~Ikselka 2012-02-28 00:21
Dnia Mon, 27 Feb 2012 23:31:23 +0100, Aicha napisał(a):

> W dniu 2012-02-27 22:51, Ikselka pisze:
>
>> Ja też jadłam z pluckami, u cioci, i to wiele razy. I wiedziałam z czego
>> jest nadzienia, i mi pierogi super smakowały, boskie były.
>> Jednak w kwestii samodzielnego zrobienia mam "blok" na etapie żtp wstępnym
>> - kupowania, widoku i macania tych płucek, krojenia, gotowania, mielenia...
>> 3-P
>
> Już wiem, co zrobię w dziewiczym kursie przyszłej maszynki! ;PPP


Najpierw kup se wreszcie tę maszynkę 3333-)
Nie wiem, gdzie Ty tam chodzisz, ze nie mozesz znalezć.

Na Twoje ilości polecam "ósemkę" - za 33,90zł.
http://tanieagd.home.pl/MASZYNKI_DO_MIELENIA-k5-0--default.html
Ale chyba bez akcesoriów.

Albo lepiej mniejszą, "piątkę" - tu z akcesoriami, za 47:
http://www.cbm.pl/index.php?products=product&prod_id=140

>
> --
> Nie ma na tym świecie bestii podobnej złej kobiecie, chociaż bowiem
> wśród czworonogów lew jest najsroższy, a wśród wężów drakon najdzikszy,
> to żadnego z nich nie można porównać ze złą kobietą. (Piotr Komes)

Się już tak nie reklamuj 333-)
--

XL
napisał/a: ~Anai 2012-02-28 01:26
W dniu 27.02.2012 22:55, Ikselka pisze:

> Chodzi mi o to, ze płucka to nie mięso 3-)

No dobra, ale u mnie w domu pierogi z mięsem to zawsze były te z
płuckami i koniec!

Tak na marginesie, pod wpływem Twoich zachwytów nabyłam dziś drogą kupna
wątróbki dorszowe - mam nadzieję, że nie zawiodą moich oczekiwań :P

--
Pozdrawiam
Anai

*****e-mail: www.cerbermail.com/?Y8Pg93XYwQ ******gg:1737648******
***** http://photo-of-anai.gu.ma/ *****
"Tylko pokłady bezinteresownego skurwysyństwa mają nieograniczone
możliwości regeneracyjne."
napisał/a: ~Ikselka 2012-02-28 01:34
Dnia Tue, 28 Feb 2012 01:26:20 +0100, Anai napisał(a):

> W dniu 27.02.2012 22:55, Ikselka pisze:
>
>> Chodzi mi o to, ze płucka to nie mięso 3-)
>
> No dobra, ale u mnie w domu pierogi z mięsem to zawsze były te z
> płuckami i koniec!

Wiem 3-)

>
> Tak na marginesie, pod wpływem Twoich zachwytów nabyłam dziś drogą kupna
> wątróbki dorszowe - mam nadzieję, że nie zawiodą moich oczekiwań :P

Mniam

Polecam:
a) po prostu rozsmarowane na chlebie z masłem
b) pokrojone w sporą kostkę i delikatnie wymieszane z id. pokrojinym
ogórkiem konserwowym plus drobniutko posiekaną cebulką - świetna
przekaskowa sałatka
c) utarte z oliwą, odrobinką czosnku i pieprzem białym na pastę - rodzaj
rybnego pasztetu.
--

XL
napisał/a: ~Ikselka 2012-02-28 01:35
Dnia Tue, 28 Feb 2012 01:26:20 +0100, Anai napisał(a):

> No dobra, ale u mnie w domu pierogi z mięsem to zawsze były te z
> płuckami i koniec!

A z czym se chcesz, mogą też być z... kotem - u mnie dzisiaj 333-D
http://www.fotosik.pl/u/mazam/album/1114931
--

XL ale z kota to ja przeważnie jednak robię kisiel i ciastka
napisał/a: ~Ikselka 2012-02-28 01:49
Dnia Tue, 28 Feb 2012 01:34:04 +0100, Ikselka napisał(a):

> c) utarte z oliwą, odrobinką czosnku i pieprzem białym na pastę - rodzaj
> rybnego pasztetu.

...można dodać paprykę w proszku (słodką i/lub ostrą).
--

XL
napisał/a: ~Aicha 2012-02-28 02:57
W dniu 2012-02-28 00:21, Ikselka pisze:

>>> Ja też jadłam z pluckami, u cioci, i to wiele razy. I wiedziałam z czego
>>> jest nadzienia, i mi pierogi super smakowały, boskie były.
>>> Jednak w kwestii samodzielnego zrobienia mam "blok" na etapie żtp wstępnym
>>> - kupowania, widoku i macania tych płucek, krojenia, gotowania, mielenia...
>>> 3-P
>>
>> Już wiem, co zrobię w dziewiczym kursie przyszłej maszynki! ;PPP
>
> Najpierw kup se wreszcie tę maszynkę 3333-)
> Nie wiem, gdzie Ty tam chodzisz, ze nie mozesz znalezć.

Z pracy i do pracy :D No i urodziny dopiero za 1,5 miesiąca.

--
Nie ma na tym świecie bestii podobnej złej kobiecie, chociaż bowiem
wśród czworonogów lew jest najsroższy, a wśród wężów drakon najdzikszy,
to żadnego z nich nie można porównać ze złą kobietą. (Piotr Komes)
napisał/a: ~Aicha 2012-02-28 03:05
W dniu 2012-02-28 00:21, Ikselka pisze:

> Na Twoje ilości polecam "ósemkę" - za 33,90zł.
> http://tanieagd.home.pl/MASZYNKI_DO_MIELENIA-k5-0--default.html
> Ale chyba bez akcesoriów.
>
> Albo lepiej mniejszą, "piątkę" - tu z akcesoriami, za 47:
> http://www.cbm.pl/index.php?products=product&prod_id=140

Niestety polskie Alfy są znacznie droższe. A w tym przypadku kupowanie
no-name'ów niezbyt mi się uśmiecha.

--
Nie ma na tym świecie bestii podobnej złej kobiecie, chociaż bowiem
wśród czworonogów lew jest najsroższy, a wśród wężów drakon najdzikszy,
to żadnego z nich nie można porównać ze złą kobietą. (Piotr Komes)
napisał/a: ~Lebowski 2012-02-28 07:25
W dniu 2012-02-27 22:09, było cicho i spokojnie, aż tu czeremcha jak
pierdolnie:
> On 27 Lut, 18:21, Lebowski wrote:
>
> Nieważne co. I tak - no comment
>
> Ania

Bo to wlanie nie o comment chodzi Jasiu, a gdybym nie byl dobrze
wychowany, to chetnie bym ci napisal, gdzie ten comment mozesz sobie :P
napisał/a: ~Anai 2012-02-28 07:32
W dniu 28.02.2012 01:35, Ikselka pisze:
> Dnia Tue, 28 Feb 2012 01:26:20 +0100, Anai napisał(a):
>
>> No dobra, ale u mnie w domu pierogi z mięsem to zawsze były te z
>> płuckami i koniec!
>
> A z czym se chcesz, mogą też być z... kotem - u mnie dzisiaj 333-D
> http://www.fotosik.pl/u/mazam/album/1114931

Cudna kicia, też miałam podobnego ale życie w bloku niespecjalnie mu
odpowiadało i oddałam go na wieś, do siostry - gdzie łazi gdzie mu się
żywnie podoba i jest szczęśliwy... :D

--
Pozdrawiam
Anai

*****e-mail: www.cerbermail.com/?Y8Pg93XYwQ ******gg:1737648******
***** http://photo-of-anai.gu.ma/ *****
"Tylko pokłady bezinteresownego skurwysyństwa mają nieograniczone
możliwości regeneracyjne."
napisał/a: ~Anai 2012-02-28 07:33
W dniu 28.02.2012 01:34, Ikselka pisze:
> Dnia Tue, 28 Feb 2012 01:26:20 +0100, Anai napisał(a):
>> Tak na marginesie, pod wpływem Twoich zachwytów nabyłam dziś drogą kupna
>> wątróbki dorszowe - mam nadzieję, że nie zawiodą moich oczekiwań :P
>
> Mniam
>
> Polecam:
> a) po prostu rozsmarowane na chlebie z masłem
> b) pokrojone w sporą kostkę i delikatnie wymieszane z id. pokrojinym
> ogórkiem konserwowym plus drobniutko posiekaną cebulką - świetna
> przekaskowa sałatka
> c) utarte z oliwą, odrobinką czosnku i pieprzem białym na pastę - rodzaj
> rybnego pasztetu.

Spróbuję, choć to maleńka puszeczka jest to pewnie wszystkich sposobów
nie dam rady wykorzystać ;)
--
Pozdrawiam
Anai

*****e-mail: www.cerbermail.com/?Y8Pg93XYwQ ******gg:1737648******
***** http://photo-of-anai.gu.ma/ *****
"Tylko pokłady bezinteresownego skurwysyństwa mają nieograniczone
możliwości regeneracyjne."