Ciacho z górką

napisał/a: ~po" 2011-10-19 13:18
Użytkownik "Grzegorz Prędki" napisał
w wiadomości news:4e9eae84$0$5799$65785112@news.neostrada.pl...
>
> No to sie zmniejsza temperature i po sprawie. Choc sa ciasta ktore lepiej
> pieka sie bez termoobiegu, np. francuskie.


Nie mówię że się nie da. Uważam że lepiej ciasta wychodzą bez termoobiegu.
Osobiście termoobiegu uzywam, tylko do pizzy, zapiekanek z makaronem, musaki
i drobiu.
napisał/a: ~Ikselka 2011-10-19 15:15
Dnia Wed, 19 Oct 2011 10:52:39 +0200, michalek napisał(a):

> A jakie przeciwwskazania widzisz do pieczenia z termoobiegiem?
> Bo według mnie termoobieg to jedynie (lub aż) metoda na "wyrównanie"
> temperatury w obszarze całego piekarnika i ochrona przed
> przypiekaniem silniej "tam" albo słabiej "tu".
> No i mniejsze prawdopodobieństwo przypalenia powierzchniowo
> bez dopieczenia jeszcze w środku.

Brzmi logicznie.
--
XL
bez tych kuchenkowych nowoczesnych cudów.
napisał/a: ~czeremcha 2011-10-20 20:53
On 19 Paź, 12:18, "po" wrote:

> Osobiście termoobiegu uzywam, tylko do pizzy, zapiekanek z makaronem, musaki
> i drobiu.

Ja do wszystkiego - z musu I ciasta, i chleb wychodzą bez
problemu.

Ania