chleb orkiszowy

napisał/a: ~Krycha 2011-12-23 21:58
Witam.
Upiekłam chleb orkiszowy z mąki orkiszowej kupionej w sklepie
i według przepisu z opakowania tej mąki.
Zastanawia mnie czemu podczas pieczenia zapada się "górna część",
choć w chwili włożenia do piekarnika góra była pięknie wyrośnięta.
Piekłam w temp. 220 st. ok 40 minut.
Po chwili przebywania ciasta w piekarniku widać było, jak zaczyna
opadać.
Efekt widać na zdjęciu.
https://picasaweb.google.com/110636404017483245604/ChlebOrkiszowy#5689429058992330210
U Was też tak bywa?

Pozdrawiam Krycha.
--
"...kiedy autorytet ma poglądy inne niż środowisko, środowisko nie
zmienia poglądów, zmienia autorytet.."
M. Dąbrowska.
napisał/a: ~PH 2011-12-24 12:48
W dniu 2011-12-23 21:58, Krycha pisze:
> Zastanawia mnie czemu podczas pieczenia zapada się "górna część",
> choć w chwili włożenia do piekarnika góra była pięknie wyrośnięta.
> Pozdrawiam Krycha.

Za dużo drożdży.