Aluminiowe tortownice.

napisał/a: ~Ikselka 2012-03-16 00:04
Dnia Thu, 15 Mar 2012 23:38:26 +0100, Ikselka napisał(a):

> http://allrecipes.com/video/142/prepping-cake-pans/detail.aspx?prop24=RR_RelatedVideo
> Gdzie takie kupić?

...pytam, bo różne idiotyczne "kształtki" Wilton są, może tylko cycek
jaszczurki nie widziałam, a kółek ani widu, no sukces, jak znalazłam elipsy
(nie wiem, po jakiego one komu)
--

XL
napisał/a: ~Fragile 2012-03-16 00:31
Dnia Fri, 16 Mar 2012 00:04:04 +0100, Ikselka napisał(a):

> Dnia Thu, 15 Mar 2012 23:38:26 +0100, Ikselka napisał(a):
>
>> http://allrecipes.com/video/142/prepping-cake-pans/detail.aspx?prop24=RR_RelatedVideo
>> Gdzie takie kupić?
>
> ...pytam, bo różne idiotyczne "kształtki" Wilton są, może tylko cycek
> jaszczurki nie widziałam, a kółek ani widu, no sukces, jak znalazłam elipsy
> (nie wiem, po jakiego one komu)
>
Ale chodzi Ci o całe (nie rozpinane) tortownice?

Pozdrawiam,
M.
napisał/a: ~Ikselka 2012-03-16 00:37
Dnia Fri, 16 Mar 2012 00:31:59 +0100, Fragile napisał(a):

> Dnia Fri, 16 Mar 2012 00:04:04 +0100, Ikselka napisał(a):
>
>> Dnia Thu, 15 Mar 2012 23:38:26 +0100, Ikselka napisał(a):
>>
>>> http://allrecipes.com/video/142/prepping-cake-pans/detail.aspx?prop24=RR_RelatedVideo
>>> Gdzie takie kupić?
>>
>> ...pytam, bo różne idiotyczne "kształtki" Wilton są, może tylko cycek
>> jaszczurki nie widziałam, a kółek ani widu, no sukces, jak znalazłam elipsy
>> (nie wiem, po jakiego one komu)
>>
> Ale chodzi Ci o całe (nie rozpinane) tortownice?
>

Tak, dokładnie takie jak są na filmie, nierozpinane - więc formy to są
raczej niż tortownice. Dla mnie fajowe, bo i upiec biszkopt w nich można, i
galaretnąć czy zapiec co nieco... no i w odróżnieniu od tych zwykłych
tortownic nie rdzewieją.

--

XL
napisał/a: ~Fragile 2012-03-16 00:58
Dnia Fri, 16 Mar 2012 00:37:42 +0100, Ikselka napisał(a):

> Dnia Fri, 16 Mar 2012 00:31:59 +0100, Fragile napisał(a):
>
>> Dnia Fri, 16 Mar 2012 00:04:04 +0100, Ikselka napisał(a):
>>
>>> Dnia Thu, 15 Mar 2012 23:38:26 +0100, Ikselka napisał(a):
>>>
>>>> http://allrecipes.com/video/142/prepping-cake-pans/detail.aspx?prop24=RR_RelatedVideo
>>>> Gdzie takie kupić?
>>>
>>> ...pytam, bo różne idiotyczne "kształtki" Wilton są, może tylko cycek
>>> jaszczurki nie widziałam, a kółek ani widu, no sukces, jak znalazłam elipsy
>>> (nie wiem, po jakiego one komu)
>>>
>> Ale chodzi Ci o całe (nie rozpinane) tortownice?
>>
>
> Tak, dokładnie takie jak są na filmie, nierozpinane - więc formy to są
> raczej niż tortownice. Dla mnie fajowe, bo i upiec biszkopt w nich można, i
> galaretnąć czy zapiec co nieco... no i w odróżnieniu od tych zwykłych
> tortownic nie rdzewieją.
>
U nas to nigdzie się nie natknęłam, ale może warto ściągnąć z
zagramanicy?
Np.:
http://tinyurl.com/7padnem (Amazon)
albo:
http://tinyurl.com/6p3tyd5
albo:
http://www.cottonblossomcrafts.com/aluminum_cake_pan.htm
albo poklikać sobie tutaj:
http://tinyurl.com/89pbl7y

:)

Pozdrawiam,
M.
napisał/a: ~Fragile 2012-03-16 01:09
Dnia Fri, 16 Mar 2012 00:58:05 +0100, Fragile napisał(a):

> Dnia Fri, 16 Mar 2012 00:37:42 +0100, Ikselka napisał(a):
>
>> Dnia Fri, 16 Mar 2012 00:31:59 +0100, Fragile napisał(a):
>>
>>> Dnia Fri, 16 Mar 2012 00:04:04 +0100, Ikselka napisał(a):
>>>
>>>> Dnia Thu, 15 Mar 2012 23:38:26 +0100, Ikselka napisał(a):
>>>>
>>>>> http://allrecipes.com/video/142/prepping-cake-pans/detail.aspx?prop24=RR_RelatedVideo
>>>>> Gdzie takie kupić?
>>>>
>>>> ...pytam, bo różne idiotyczne "kształtki" Wilton są, może tylko cycek
>>>> jaszczurki nie widziałam, a kółek ani widu, no sukces, jak znalazłam elipsy
>>>> (nie wiem, po jakiego one komu)
>>>>
>>> Ale chodzi Ci o całe (nie rozpinane)
>
nierozpinane :)
>
>>> tortownice?
>>>
>>
>> Tak, dokładnie takie jak są na filmie, nierozpinane - więc formy to są
>> raczej niż tortownice. Dla mnie fajowe, bo i upiec biszkopt w nich można, i
>> galaretnąć czy zapiec co nieco... no i w odróżnieniu od tych zwykłych
>> tortownic nie rdzewieją.
>>
> U nas to nigdzie się nie natknęłam, ale może warto ściągnąć
>
sciągnąć :)
>
> z zagramanicy?
> Np.:
> http://tinyurl.com/7padnem (Amazon)
> albo:
> http://tinyurl.com/6p3tyd5
> albo:
> http://www.cottonblossomcrafts.com/aluminum_cake_pan.htm
> albo poklikać sobie tutaj:
> http://tinyurl.com/89pbl7y
>
Pozdrawiam,
M.poprawkowo :)
napisał/a: ~Fragile 2012-03-16 01:15
Dnia Fri, 16 Mar 2012 01:09:04 +0100, Fragile napisał(a):

> Dnia Fri, 16 Mar 2012 00:58:05 +0100, Fragile napisał(a):
>
>> Dnia Fri, 16 Mar 2012 00:37:42 +0100, Ikselka napisał(a):
>>>
>>> Tak, dokładnie takie jak są na filmie, nierozpinane - więc formy to są
>>> raczej niż tortownice. Dla mnie fajowe, bo i upiec biszkopt w nich można, i
>>> galaretnąć czy zapiec co nieco... no i w odróżnieniu od tych zwykłych
>>> tortownic nie rdzewieją.
>>>
>> U nas to nigdzie się nie natknęłam, ale może warto ściągnąć
>>
> sciągnąć :)
>
Może o tej porze nie powinnam się poprawiać :)
Cofam poprawkę :)

M.
napisał/a: ~JaMyszka 2012-03-16 01:36
W dniu piątek, 16 marca 2012, 00:37:42 UTC+1 użytkownik Ikselka napisał:
> [...]
> Tak, dokładnie takie jak są na filmie, nierozpinane - więc formy to są
> raczej niż tortownice. Dla mnie fajowe, bo i upiec biszkopt w nich można, i
> galaretnąć czy zapiec co nieco... no i w odróżnieniu od tych zwykłych
> tortownic nie rdzewieją.

Mówisz "galaretnąć"?
A jak Ty potem to wyjmiesz? Folia jest za miękka i Ci się ta galareta rozwali. Nie lepiej sprawić sobie same boki/obręcze do tortów, które
właśnie do tego celu służą?
Ja mam tortownicę aluminiową i widuję od czasu do czasu takie w handlu.

--
Pozdrawiam :)
JM
http://www.bykom-stop.avx.pl/index.html
Bezpieczny wolontariat (Nobel?): http://zwijaj.pl/
napisał/a: ~Nixe 2012-03-16 08:32
W dniu 2012-03-16 01:15, Fragile pisze:

>>> U nas to nigdzie się nie natknęłam, ale może warto ściągnąć

>> sciągnąć :)

> Może o tej porze nie powinnam się poprawiać :)
> Cofam poprawkę :)

Ufff, to dobrze, bo zgłupiałam maksymalnie

N.
napisał/a: ~Nixe 2012-03-16 08:35
W dniu 2012-03-16 01:36, JaMyszka pisze:
> W dniu piątek, 16 marca 2012, 00:37:42 UTC+1 użytkownik Ikselka napisał:
>> [...]
>> Tak, dokładnie takie jak są na filmie, nierozpinane - więc formy to są
>> raczej niż tortownice. Dla mnie fajowe, bo i upiec biszkopt w nich można, i
>> galaretnąć czy zapiec co nieco... no i w odróżnieniu od tych zwykłych
>> tortownic nie rdzewieją.
>
> Mówisz "galaretnąć"?
> A jak Ty potem to wyjmiesz? Folia jest za miękka i Ci się ta galareta rozwali.

Przecież to nie folia, tylko blacha aluminiowa.
Galaretę wyjmuje się łatwo, bo wystarczy na moment polać dno i boki
gorącą wodą albo obłożyć gorącą ściereczką.

> Ja mam tortownicę aluminiową i widuję od czasu do czasu takie w handlu.

Ale pewnie z rozpinanymi bokami, a XL chce po prostu jednolity odlew.

N.
napisał/a: ~Zbyszek Zarzycki 2012-03-16 08:41
W dniu piątek, 16 marca 2012, 01:36:18 UTC+1 użytkownik JaMyszka napisał:
> Mówisz "galaretnąć"?
> A jak Ty potem to wyjmiesz? Folia jest za miękka i Ci się ta galareta rozwali. Nie lepiej sprawić sobie same boki/obręcze do tortów, które
> właśnie do tego celu służą?
> Ja mam tortownicę aluminiową i widuję od czasu do czasu takie w handlu.

Mam takie kupione na wakacjach w Grecji. Świetna sprawa szczególnie do zapiekanek, pieczeni itp. Idealnie robi się w tym pastycjo.
Galaretki w tym nie próbowałem.

--
ZZ@private
napisał/a: ~Ikselka 2012-03-16 13:05
Dnia Thu, 15 Mar 2012 17:36:18 -0700 (PDT), JaMyszka napisał(a):

> W dniu piątek, 16 marca 2012, 00:37:42 UTC+1 użytkownik Ikselka napisał:
>> [...]
>> Tak, dokładnie takie jak są na filmie, nierozpinane - więc formy to są
>> raczej niż tortownice. Dla mnie fajowe, bo i upiec biszkopt w nich można, i
>> galaretnąć czy zapiec co nieco... no i w odróżnieniu od tych zwykłych
>> tortownic nie rdzewieją.
>
> Mówisz "galaretnąć"?
> A jak Ty potem to wyjmiesz? Folia jest za miękka

Jaką Ty tam widzisz folię?


--

XL