Pyszna kukurydza z grilla

Kukurydza z rusztu smakuje wyśmienicie!
/ 7 miesięcy temu
Pyszna kukurydza z grilla fot. STOCKFOOD/FREE

Składniki:
- kukurydza w kolbach
- masło
- sól do smaku
- szpadki do grillowania

Sposób wykonania:
1. Kolby oczyść i mocz 30 min w miseczce z wodą – wtedy podczas grillowania kukurydza nie wyschnie. Następnie osącz je, posmaruj masłem, nadziej na szpadki i opiekaj, obracając, 20–30 min.

2. W wersji ekspresowej obrane kolby obgotuj ok. 5 min, a następnie przyprawione masłem i solą piecz, obracając, 5–10 min.


Przepisy na potrawy z grilla - forum >>

SKOMENTUJ
KOMENTARZE (1)
/6 miesięcy temu
Mój grill jest wegetariański, więc kukurydza zawsze jest serwowana, polecam jeszcze grillowaną cukinie i bakłażan. Do grillowanych potraw świetnie pasują natomiast ogórki konserwowe Krakus, są chrupiące i mają bardzo wyrazisty smak.