POLECAMY

Papryka faszerowana z grilla

Z pomidorami, twarogiem i cebulką
/ miesiąc temu
Papryka faszerowana z grilla fot. STOCKFOOD/FREE

Przygotowanie 15 min * grillowanie ok. 15 min * 1 porcja – ok. 170 kcal

Składniki na 8 porcji:
- 4 żółte papryki
- 2 pomidory
- 30 dag twarogu lub sera szopskiego (kupisz w supermarkecie)
- olej
- cebula
- 3 łyżki jogurtu
- tymianek
- sól



Sposób wykonania:
1. Pomidory umyj, potnij na ósemki. Papryki umyj, przekrój, wytnij gniazda nasienne, natrzyj olejem.

2. Cebulę obierz, posiekaj w drobną kosteczkę, zrumień na łyżeczce oleju.

3. Twaróg rozgnieć widelcem, dodaj jogurt, cebulę, 2 łyżeczki tymianku i sól. Masę wymieszaj.

4. Połówki papryki nadziewaj twarogowym farszem i kawałkami pomidora, skrop oliwą i piecz na ruszcie (najlepiej na aluminiowej tacce) ok. 15 min.



Przepisy na potrawy z grilla - forum >>

SKOMENTUJ
KOMENTARZE (2)
/2 tygodnie temu
Przepis super! Idealny na grilla i w ogóle! Chociaz ja i tak najczęściej zamawiam fajne rzeczy z Margaret we Wrocławiu. Tam też jest zawsze pyszne jedzenie!
/miesiąc temu
Bardzo ciekawy przepis, bardzo mi się podoba. Ogólnie wydaje mi się, że na gotowanie i pieczenie trzeba mieć sporo czasu. Ja to niestety nie mam go, a w sumie szkoda. Powiem szczerze, że ja to najczęściej zamawiam jedzonko krewetki z Hurry Up Shrimp z Krakowa. Zawsze są pyszne!