Hamburgery wołowe z grilla

Hamburgery podawaj w przekrojonej bułeczce
/ 7 miesięcy temu
Hamburgery wołowe z grilla fot. STOCKFOOD/FREE

Przygotowanie 35 min * 1 porcja – ok. 320 kcal

Składniki na 4 porcje:
- 50 dag mielonego mięsa wołowego
- jajko
- cebula
- 1/4 łyżeczki ostrego chili
- sól
- świeżo mielony pieprz

Sposób wykonania:
1. Mięso włóż do miseczki, cebulę obierz i drobno posiekaj. Dodaj do mięsa.
 
2. Do masy dodaj jajko i przyprawy. Wyrób. Wilgotnymi dłońmi uformuj 4 okrągłe, płaskie hamburgery. Opiekaj je na grillu po 5 min z każdej strony.

3. Podawaj w przekrojonej bułeczce, np. z salsą: 2 strąki papryki i papryczkę chili pokrój w kostkę, cebulę drobno posiekaj. Wrzuć do rondelka, podlej 50 ml octu winnego i szklanką soku pomarańczowego. Gotuj 25 min. Przypraw 3 łyżkami keczupu.



Przepisy na potrawy z grilla - forum >>

SKOMENTUJ
KOMENTARZE (2)
/7 miesięcy temu
Wygląda bardzo smacznie, powiem szczerze, że ja też takei dobre rzeczy lubię jeść i często zamawiam z Margaret z Wrocławia. Uwielbiam np. Zestaw kotlet de volaille bardzo! Ten kotlet jest taki soczysty taki pyszny!
/7 miesięcy temu
Ahh no zapomniałam, że idzie sezon grillowy. Chociaż ja to wolę osobiście zamawiać jedzenie. Jest to dużo lepsza opcja bo nie trzeba temu poświęcać więcej czasu. Najczęściej zamawiam krewetki z Hurry Up Shrimp z Krakowa. Zawsze jest pyszne!