9 produktów na wzmocnienie

Antybiotyki bez recepty, witaminy na kilogramy. A wszystkie bezpieczne i zdrowe, bo w stu procentach naturalne!
/ 24.11.2009 12:22
Czy wiesz, że masz w kuchni doskonałą amunicję na wirusy i bakterie? To ukryte w jedzeniu witaminy, minerały i inne substancje aktywne. Są skuteczniejsze nawet od tych w tabletkach, bo organizm lepiej je przyswaja. Dzięki temu jest gotowy na to, by odeprzeć atak przeziębienia i grypy. Abyś wiedziała, co podawać domownikom, przedstawiamy ci 9 superzdrowych produktów. Każdy z nich sprawia, że układ odpornościowy pracuje na wyższych obrotach. Wśród domowych specjałów są i takie, które od tysiącleci uznaje się za zwalczające infekcje leki. Na następnych stronach przeczytasz, co robić, aby nie traciły cennych właściwości, i jak poszczególne produkty włączać do codziennego jadłospisu. Na zdrowie i smacznego!

Pęczek marchewki
Pomarańczowy kolor marchwi świadczy o dużej ilości beta-karotenu. To z niego organizm wytwarza witaminę A.

Beta-karoten wzmacnia błonę śluzową jamy ustnej, gardła i krtani. Zdrowa śluzówka utrudnia przenikanie drobnoustrojów do krwi, a dzięki temu zapobiega infekcjom dróg oddechowych.

Inne źródła: dynia, pomidory, morele, brzoskwinie, nektarynki, melon, mango, szpinak, kalafior, brokuły, sałata, cykoria, włoska kapusta oraz botwinka.
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)