Zupa ze świeżych szparagów

Naturalną przyprawę wymieszaj z 1 łyżka oliwy z oliwek i natrzyj nią umyte i osuszone dzwonka łososia. Odstaw na ok. 30 min do lodówki. Brokuły podziel na małe różyczki i sparz w osolonym wrzątku. Schłodź w zimnej wodzie aby nie straciły koloru.
/ 28.05.2013 11:43

Składniki

  • Międzybrodzki Makaron krajanka – 250g
  • wiązka białych szparagów
  • woda - 0,75l
  • sos sojowy - 1 łyżeczka
  • śmietanka słodka 18% -100ml
  • śmietana kwaśna 18% - 100ml
  • masło - 1 łyżka
  • mąka - 1 łyżeczka
  • sól, cukier, biały pieprz do smaku

Zupa ze świeżych szparagów

Sposób przygotowania

Międzybrodzki Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu.
Szparagi obrać, przekroić na pół i ugotować do miękkości w osolonej wodzie z dodatkiem cukru. Części z główką wyciągnąć, a dolne części zmiksować z wodą w której się gotowały.
Przetrzeć przez sito, aby pozbyć się łyk, dodać sos sojowy, biały pieprz do smaku i masło.
Obie śmietany połączyć z mąka, zahartować niewielką ilością zupy i wszystko połączyć.
Na koniec dodać szparagi z główką i makaron.

SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)