Zupa z sera topionego

Kostki rosołowe rozpuścić w litrze wody. Dodajemy pokrojone w kostke marchewki i pora pokrojonego w talarki.

Składniki

 

 

  • 4 serki topione śmietankowe
  • 2 łyżki śmietany 18%

    Zupa z sera topionego

  • 2 łyżki mąki
  • 2 kostki rosołowe
  • marchewka
  • por
  • sól, pieprz, vegeta
  • grzanki

Sposób przygotowania

Kostki rosołowe rozpuścić w litrze wody. Dodajemy pokrojone w kostke marchewki i pora pokrojonego w talarki. Gotujemy na wolnym ogniu do momentu, aż marchewka będzie miękka. W misce umieszczamy serki topione, mąkę i śmietanę, 2 szklanki bulionu, warzywa. Wszystko razem miksujemy, zmiksowane produkty dodajemy natychmiast do wywaru, dokładnie mieszamy, gotujemy ok 5 min. Przyprawiamy do smaku. Podajemy z grzankami.

SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)