POLECAMY

Zupa szpinakowa

Szpinak pokroić, roztopić masło, cebulę posiekać i podsmażyć, dodać mąkę, curry, wlać bulion.

Składniki

  • 30 dkg szpinaku

  • 3 szklanki bulionu
  • cebula
  • łyżka masła
  • łyżka mąki
  • łyżka curry
  • 3 dkg migdałów
  • 2 łyżeczki z cytryny
  • mała śmietana
  • cukier
  • pieprz, sól

Sposób przygotowania

Szpinak pokroić, roztopić masło, cebulę posiekać i podsmażyć, dodać mąkę, curry, wlać bulion. Wszystko gotować na małym ogniu około 10 minut. Zupę zaprawić śmietaną, przyprawić pieprzem, solą i sokiem z cytryny ze szczyptą cukru. Migdały przyrumienić na patelni, nalać zupę. Do każdej porcji dodać kilka migdałów.

SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)