Zupa rybna

Na patelni podsmaż warzywa na oliwie, oprócz pomidorów.

Składniki

  • 75 dag filetów rybnych (morszczuk, dorsz, mintaj)
  • 10 dag krewetek

  • 3 łyżeczki oliwy
  • 1 posiekany por
  • 4 posiekane ząbki czosnku
  • 3 drobno pokrojone łodygi selera naciowego
  • 1 bulwa kopru włoskiego
  • 1 posiekany strączek chili
  • 3 łyżki białego wina
  • 4 pomidory
  • 1 łyżka tymianku

Sposób przygotowania

Na patelni podsmaż warzywa na oliwie, oprócz pomidorów. Wlej 1 l wody i wino, zagotuj, a następnie gotuj na małym ogniu ok. 5 minut. Włóż rybę pokrojona na duże kawałki, dodaj pomidory i tymianek, gotuj ok. 10 minut. Dodaj krewetki i gotuj 1 minutę.

SKOMENTUJ
KOMENTARZE (1)
/8 lat temu
Dzięki za dobry przepis,, Na pewno go użyje