Zupa paprykowa

Wstawiamy bulion z kostki. Przygotowane warzywa trzemy na tarce z grubymi oczkami, cebulę i paprykę kroimy w paski. Warzywa i paprykę wrzucamy do wywaru. Szklimy cebulę na patelni i dodajemy ją do reszty. Wszystko razem gotujemy.
/ 16.10.2006 09:47

Składniki

  • 3 papryki (zielona, żółta, zielona )
  • 3 cebule

  • 2 marchewki
  • pietruszka
  • seler
  • por (średni)
  • ziemniaki
  • ogórki z octu
  • kostka rosołowa
  • koncentrat pomidorowy
  • przyprawy: sól, pieprz, papryka łagodna i ostra

Sposób przygotowania

Wstawiamy bulion z kostki. Przygotowane warzywa tarkujemy na tarce z grubymi oczkami, cebulę i paprykę kroimy w paski. Warzywa i paprykę wrzucamy do wywaru. Szklimy cebulę na patelni i dodajemy ją do reszty. Wszystko razem gotujemy.

Ziemniaki obieramy i trzemy je na tarce o grubych oczkach, dodajemy do gotującego się wywaru.

Na koniec dodajemy pokrojone w plasterki ogórki z octu i koncentrat pomidorowy.