Zupa marchewkowa z kolendrą fot. STOCKFOOD/FREE

Zupa marchewkowa z kolendrą - przepis

Zupę podawaj posypaną posiekaną kolendrą. To zdrowe i pyszne danie na zimowe wieczory!
/ 21.02.2013 15:58
Zupa marchewkowa z kolendrą fot. STOCKFOOD/FREE

Przygotowanie 35 min * 1 porcja – ok. 80 kcal

Składniki na 6 porcji:

  • 50 dag marchewki
  • 1 pietruszka
  • 1 ziemniak
  • 1 cebula
  • 2 łyżki masła lub oliwy z oliwek
  • 1 l bulionu (może być z kostki)
  • kolendra mielona
  • gałka muszkatołowa
  • listki świeżej kolendry lub natki pietruszki
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Marchewkę, pietruszkę, ziemniak i cebulę oczyść, pokrój w kostkę. Przesmaż na maśle, podlej szklanką gorącego bulionu, duś 10 min.
  2. Warzywa zmiksuj. Połącz z bulionem, zagotuj. Dopraw solą, pieprzem, gałką muszkatołową i kolendrą.
  3. Podawaj posypaną posiekaną kolendrą.
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)