Składniki
- kura rosołowa - 1 sztuka
-
Rosół z kury z pietruszką i lubczykiem Knorr - 1 sztuka
- marchewka - 1 sztuka
- seler korzeniowy - 1 sztuka
- pietruszka korzeń - 2 sztuki
- cebula biała - 2 sztuki
- Przyprawa w Mini kostkach Pietruszka Knorr - 1 sztuka
- ziele angielskie - 3 ziarnka
- liść laurowy - 3 sztuki
- pieprz czarny - 2 ziarenka
- ziemniaki - 300 gramów
- śmietana 18% (lub Rama Cremefine) - 250 mililitrów
- sok z 1 cytryny
- oliwa aromatyzowana białą truflą - 15 mililitrów
- orzechy laskowe - 150 gramów
Sposób przygotowania
Ugotuj wywar z 2 litrów wody, mięsa i warzyw, z dodatkiem przypraw oraz kostki Rosołu z kury z pietruszką i lubczykiem Knorr.
Przecedź wywar, pozostaw w nim wszystkie białe warzywa.
Obierz i pokrój w kostkę ziemniaki, dodaj do wywaru i gotuj do momentu, kiedy ziemniaki zmiękną.
Dodaj śmietanę, całą zupę zmiksuj na jednolitą masę. Dopraw do smaku skruszoną Przyprawą w mini kostkach Knorr, sokiem z cytryny i oliwą truflową.
Podawaj posypaną siekanymi orzechami laskowymi.
Przepis zupa krem z selera pochodzi z serwisu przepisy.pl