Zupa kalafiorowa

Warzywa obrać, marchew, pietruszkę i seler pokroić w kostkę. Wrzucić do wody i gotować, dodając por, kostkę rosołową i przyprawy warzywne.
/ 16.02.2012 14:06

Składniki

  • Zupa kalafiorowa

    2,5 l wody,
  • 1 kalafior,
  • 6 ziemniaków,
  • 2 marchewki,
  • pietruszka,
  • seler,
  • 1/2 pora,
  • 1/2 łyżki ziarenek smaku lub vegety,
  • 1-2 kostki rosołowe z drobiu,
  • 3-4 łyżki śmietany

Sposób przygotowania

Warzywa obrać, marchew, pietruszkę i seler pokroić w kostkę. Wrzucić do wody i gotować, dodając por, kostkę rosołową i przyprawy warzywne. Kalafior rozdrobnić i dodać do garnka. Do osobnego naczynia odleać odrobinę zupy i wymieszać  ze śmietaną, następnie z powrotem wlać ją do garnka i wymieszać. Dosprawić do smaku solą i pieprzem.

SKOMENTUJ
KOMENTARZE (1)
/31.07.2012 17:32
Z cała pewnością dobra :)