Zupa cytrynowa

Zagotuj 1,5 l. wody i dodaj kostki Bulion cielęcy Knorr. Opłucz ryż. Następnie zalej osolonym wrzątkiem, gotuj kilka minut. Odcedź i przepłucz, a następnie odsącz i ugotuj w wywarze. Sparz cytryny i zetrzyj skórkę.
/ 23.05.2013 13:31

Składniki

  • cytryna - 50 dekagramów
  • Bulion cielęcy Knorr
  • ryż - 20 dekagramów
  • żółtka - 2 sztuki
  • pieprz biały
  • cukier

Sposób przygotowania

Zagotuj 1,5 l. wody i dodaj kostki Bulion cielęcy Knorr. Opłucz ryż. Następnie zalej osolonym wrzątkiem, gotuj kilka minut. Odcedź i przepłucz, a następnie odsącz i ugotuj w wywarze. Sparz cytryny i zetrzyj skórkę. Pokrój cytryny w półplasterki usuwając pestki i dodaj do zupy razem z otartą skórką. Wymieszaj żółtka z małą ilością gorącej zupy. Gotuj zupę 10 minut, dodaj żółtka połączone z zupą i dopraw do smaku. Zupę cytrynową podawaj zaraz po ugotowaniu.

Przepis zupa cytrynowa pochodzi z serwisu przepisy.pl

SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)