POLECAMY

Zupa cebulowa

Cebulę pokroić w plastry. Zalać niewielką ilością wody, dodać vegetę i gotować do miękkości. Ostudzić, zmiksować. Jaja ugotować na twardo, pokroić w drobną kostkę.

Składniki

  • 2 kg cebuli

  • 4 jaja
  • 30 dag chudego wędzonego boczku
  • 25 dag żółtego sera
  • przyprawa typu vegeta
  • pieprz

Sposób przygotowania

Cebulę pokroić w plastry. Zalać niewielką ilością wody, dodać vegetę i gotować do miękkości. Ostudzić, zmiksować. Jaja ugotować na twardo, pokroić w drobną kostkę.

Ser pokroić w drobną kostkę. Boczek pokroić w dobną kostkę, przesmażyć na patelni do uzyskania chrupiących skwarków. Zmiksowany wywar mocno podgrzać, dodać pieprz w dużej ilości (zupa powinna być ostra), ser, jaja i skwarki.

SKOMENTUJ
KOMENTARZE (1)
/10 lat temu
Właśnie zrobiłem i zjabłem 2 talerze jednym słowem PYCHA