Zupa brokułowa

W wrzącej wodzie rozpuścić rosołki. Mięso i cebulę pokroić w kostkę. Cebulę zaszklić na tłuszczu, dodać mięso, zrumienić, chwilę smażyć, przełożyć do garnka z rozpuszczonymi rosołkami.
/ 12.06.2007 15:12

Składniki

  • 1 kurza pierś,

  • 2 rosołki drobiowe,
  • 2 topione serki kremowe,
  • 2 cebule,
  • 1 duży brokuł,
  • sól, pieprz,
  • natka pietruszki

Sposób przygotowania

W wrzącej wodzie rozpuścić rosołki.

Mięso i cebulę pokroić w kostkę. Cebulę zaszklić na tłuszczu, dodać mięso, zrumienić, chwilę smażyć, przełożyć do garnka z rozpuszczonymi rosołkami.

Dawać topione serki i surowego brokuła podzielonego na różyczki. Gotować ok. 15 minut. Doprawić solą i pieprzem.

Przed podaniem posypać posiekaną natką pietruszki.