Zupa a'la spaghetti

Orzeźwiający smak cytrusów kojarzy nam się z latem, słońcem, powiewem chłodnej bryzy… A gdyby tak zamknąć tę niepowtarzalną soczystość w butelce i móc sięgać po nią przez cały rok? Móc w każdej chwili poczuć niezwykłą świeżość egzotycznych owoców, która doda nie tylko urody codzienności, lecz i zdrowia naszemu ciału?
/ 03.03.2008 23:50

Składniki

  • makaron Spaghetti
  • mięso mielone wołowo-wieprzowe
  • sos Fix Knorr do spaghetti Bolognese
  • sos Fix Knorr do spaghetti Napoli
  • 2 duże pomidory
  • sól
  • oliwa z oliwek
  • pieprz
  • zioła prowansalskie
  • żółty ser

Sposób przygotowania

W osolonej wodzie z dodatkiem kilku kropli oliwy gotuje makaron. Na patelni przypiekam delikatnie mięso mielone. Do małego garnka trze na tarce dwa pomidory, dodaje oliwę, pieprz i sól. Całość gotuje na małym ogniu aż do uzyskania gęstej konsystencji. W misce z wodą mieszam fixy. Następnie wlewam je do mięsa i dodaje mój własny sos. Przez kilka minut gotuje mięsko wraz z sosami. Na talerz nakładam makaron, polewam go mięsem z sosem. Następnie przyprószam całość startym żółtym serem.

SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)